Horecatrends | Culinaire kijktips week 20

14-5-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Micha Luksenburg denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week video’s over de winnaars van de overnachting in het Louvre, eetbare kunstwerkjes bij Disney en ‘The Jewel’ op Changi Airport!

Vliegveld? Toerist attractie? Winkelcentrum? | De ‘Jewel’ op Changi Airport in Singapore

Opzoek naar een beleving, neem dan eens een kijkje in het nieuwe gebouw ‘the Jewel’ op Changi Airport in Singapore. Het gebouw moet er voor zorgen dat het vliegveld de competitie voor blijft en heeft zo’n $ 1,3 biljoen gekost. Zo heeft het vliegveld bijvoorbeeld een indoor  waterval die bijna 40 meter lang is en waar op ’s avonds een lichtshow te bekijken is. Je kunt er ook ‘hiken’ door het aangelegde Shiseido regenwoud met allerlei soorten bomen en orchideeën. De ‘Jewel’ ligt wel buiten het douane gebied, dus je kunt het niet bezoeken als je een overstap hebt op Changi Airport, alhoewel je wel met een soort treintje het gebouw kunt bekijken. Op Changi Airport hebben ze nu 280+ winkels waaronder 80 food & beverage outlets. Benieuwd naar wat dit vliegveld? Kijk dan snel dit filmpje!

Lengte: 08:00

Kanaal: CBNC International

Datum: 16-03-2019

Zo ziet een overnachting in het Louvre museum eruit!

De Pyramide van het Louvre bestaat 30 jaar en dat moest gevierd worden. Daarom ging het museum een samenwerking aan met AirBnb dat in 2019, 10 jaar bestaat. Een aantal weken geleden lieten we de video zien waarin de winactie bekend werd gemaakt, nu de beelden van het verblijf van de winnaars.

Lengte: 00:40

Kanaal: Euronews

Datum: 01-05-2019

Disney verkoopt nu ook eetbare kunstwerkjes

Bij Disney maken ze nu suikerspinnen die uit meerdere lagen bestaan, een echt suikerspinkunstwerkjes dus. Epcot’s regenboog suikerspin heeft 5 laagjes en is voorlopig alleen verkrijgbaar bij ‘Lotus House’ in Disney’ China Pavilion. Maar niet getreurd, zij zijn niet de enige die dit soort kunstwerkjes maken. Dit fenomeen zagen we al eerder in China en Japan, zoek maar eens op Google afbeeldingen onder de term ‘cotton candy art’, dan vind je nog meer van dit soort gave beelden. Op onze website vind je ook veel voorbeelden van het gebruik van de ‘suikerspin’-techniek door chefs.

Lengte: 00:56

Kanaal: Food Insider

Date: 01-05-2019

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.