Horecatrends | Culinaire kijktips week 18

30-4-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Micha Luksenburg denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week een video’s over het eten dat geserveerd wordt in Koreaanse gamecafés. En heb jij ooit een houtworm gezien? In de Filipijnen wordt een speciale soort beschouwd als ‘de nieuwe oester’. Wij moeten nog even wennen aan het idee! En een video over populaire ‘Japanse sandwiches’ die in Los Angeles worden verkocht. Instagrammable!

Eten bestellen bij gamecafés in Korea

Recent schreef ik een blog over een e-sportcafé in Nederland omdat ik o.a. aan het licht wilde brengen dat gamen ook veel sociale aspecten heeft. In het e-sportcafé waar ik over schreef is er al de mogelijkheid om wat simpels te eten en te drinken. In Korea echter zijn er al veel meer e-sportcafés en sommige spelen handig in op het horeca aspect binnen deze sector. Zo zie je in dit filmpje dat er via de computer een ruim aanbod aan huisgemaakte traditionele Koreaanse gerechten besteld kunnen worden en dus niet alleen maar ongezond en voorverpakt fastfood.

Lengte: 03:45

Kanaal: Eater

Datum: 15-04-19

Houtwormen uit de Filipijnen zijn de nieuwe oesters

Ieder land heeft zo zijn eigen ‘food culture’. In dit filmpje zie je een aantal interessante producten, gerechten en gewoontes die bij de Filipijnse eetcultuur horen. Vooral het eten van een speciaal soort houtworm viel mij op. Ze worden beschouwd als een delicatesse! Deze houtworm schijnt te smaken naar oesters maar dan iets zoeter. Maar ook echte vogelnestjes worden in Filipijnse gerechten verwerkt… Interessante video van Great Big Story.

Lengte:12:08

Kanaal: Great Big Story

Datum: 22-04-19

Deze Japanse sandwiches zijn onweerstaanbaar!

In Los Angeles is onlangs een lunchroom geopend dat zich volledig focust op een bepaald soort sandwich die erg geliefd is in Japan. Het concept is simpel en slaat goed aan, zo hebben de ondernemers de eerste week wel 8 extra mensen aangenomen om de tent draaiende te houden. Het menu is klein en ziet er Instagramwaardig uit maar de sandwiches smaken schijnbaar nog lekkerder dan ze eruit zien…

Welk Japanse restaurant gaat deze Japanse sandwiches verkopen in Nederland? Wij komen graag proeven!

Lengte: 06:27

Channel: Food Insider

Datum: 22-04-19

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.