Horecatrends | Culinaire kijktips week 18

7-5-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Micha Luksenburg denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week video’s over een koffieboer die zijn bonen teelt op de hellingen van een actieve vulkaan en waarom deze Miyazaki mango uit Japan 5.000 dollar kost! En beelden uit Japan waar je in een varkentjescafé met micro pigs kunt spelen!

Koffiebonen uit explosief vulkaangebied

Deze week een video over Timoteo Minas die een koffieplantage heeft onder een actieve vulkaan in Guatemala. Voor vele een reden om zich daar niet te vestigen maar volgens Timoteo Minas de perfecte omstandigheden om koffie te telen. Door de vulkaan zit de grond vol met voedingsstoffen die een speciale smaak afgeven aan bonen.

Lengte: 04:04

Kanaal: Great Big Story

Datum: 29-04-19

Deze mango kost $5000!!

In Japan gebeurd het vaker, fruitsoorten die voor enorme bedragen op veilingen worden verkocht. Zo ook deze mangosoort, Miyazaki, waarvan de prijs op kan lopen tot $5000. In dit filmpje zie je waarom deze mango zo speciaal is!

Lengte: 14:00

Kanaal: ONLY in Japan

Datum: 23-04-19

Het mini varkentjes café

Dieren knuffelen in je favoriete café. In Nederland kennen we ondertussen de kattencafés ook maar in Japan kun je vanaf nu ook met kleine varkentjes (micro pigs) spelen en knuffelen. Zoals wel vaker aangegeven, in Japan heb je cafés met heel veel verschillende dieren, voor iedereen wat ;-). De kattencafés komen hier ook oorspronkelijk vandaan.  Benieuwd hoe een café met micro pigs eruit ziet, kijk dan snel deze video!

Lengte: 00:52

Kanaal: South China Morning Posts

Datum: 27-04-19

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.