Horecatrends | Culinaire kijktips week 16

18-4-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Micha Luksenburg denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week een video over Chef Miro Uskokovic die alternatieve suikers gebruikt en een ‘ice cream sundae’ maakt die er echt zalig uitziet! Daarnaast ook een video over de bijzondere samenwerking tussen Airbnb en het Louvre en als laatste een video over drones die koffie bezorgen in Australië.

Suiker alternatieven | Gebruikt voor een ‘ice cream sundae’

Eten kan veel invloed hebben op je humeur, want eerlijk is eerlijk, wie houdt er nou niet van een lekkere maaltijd? Chef Miro Uskokovic houdt ook van een smaakvolle maaltijd, maar toen bij hem de ziekte van Crohn geconstateerd werd leek het er even op alsof een smaakvolle maaltijd niet meer mogelijk was. Overmatig gebruik van suiker en suiker bevattende producten is voor niemand goed maar kunnen extra klachten veroorzaken bij mensen met de ziekte van Crohn. De chef bij de Gramercy Tavern is gaan experimenteren en laat in deze video van Eater zien dat er veel alternatieven zijn voor witte suiker en je op die manier toch een zoete smaak kunt toevoegen aan je gerechten. Zijn ‘ice cream sundae’ ziet er in ieder geval zalig uit!

Lengte: 05:46

Kanaal: Eater

Datum: 7 november 2019

Airbnb X louvre | Een bijzondere samenwerking

Heb je wel eens afgevraagd wat er ’s nachts in het Louvre gebeurd? Dan was deze wedstrijd wellicht iets voor jou! De persoon met het leukste antwoord op de vraag: “Waarom ben jij de perfecte gast voor Mona Lisa?”, maakte namelijk kans op een overnachting in het Louvre. De wedstrijd is helaas al gesloten! De winnaars worden verwelkomd bij het Louvre door een VIP-gids die ze een tour langs de mooiste plekken van het museum geeft. Bij de Mona Lisa ontvangen de gasten een aperitief en aansluitend een etentje bij Venus van Milo. De avond wordt afgesloten met een intiem concert in het appartement van Napoleon III. Parijs is een belangrijke stad voor zowel Airbnb als het Louvre en daarom bundelen deze twee partijen hun krachten, tevens vieren ze hiermee hun 10e en 30e verjaardag.

Lengte: 02:00

Kanaal: RTL Nieuws

Datum: 3 april 2019

Koffie laten bezorgen vanuit de lucht | Drones op missie

Koffie bestellen en drie minuten later staat het al voor je deur, voor velen een droom die uitkomt. In Canberra, de hoofdstad van Australië kan nu via een drone koffie bezorgd worden. Met behulp van een inbouwt GPS systeem weet de drone waar hij naar toe moet vliegen. Eenmaal op locatie laat hij een pakketje met daarin de koffie bestelling naar beneden zakken en zet het zachtjes op de grond neer. Al binnen drie minuten kan de koffie op je stoep staan. Momenteel is het nog in de testfase met als uiteindelijk doel minder voertuigen op de weg! Alphabet’s Project Wing bezorgt hete koffie en eten, hardware en drogisterij benodigdheden via drones in de buurt van de hoofdstad van Australië.

Lengte: 05:48

Kanaal: Wall Street Journal

Date: 8 januari 2019

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.