Horecatrends | Culinaire kijktips week 13

26-3-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Demi Poppe denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week een video over het grootste Starbucks filiaal ooit geopend in Tokio. Ook een video over het geheim achter de verse appels gedurende het hele jaar. Als laatste een video over de boter met extra smaak gemaakt van drie verschillende typen of zeewier.

Starbucks’ grootste vestiging ooit geopend | Starbucks Reserve™ Roastery Tokyo

Naast de al eerdere geopende filialen zoals Milaan en New York, heeft de keten op 28 februari zijn allergrootste vestiging ooit geopend in Tokio. Het filiaal heeft maar liefst 4 verdiepingen met centraal het grootste koffievat ter wereld van bijna 17 meter hoog bedekt met ‘gehamerd’ koper. Het ontwerp van de koffiebranderij is gebaseerd op elementen uit de Japanse cultuur. De elementen bestaan onder andere uit de bonsaipotten en kersenbloesems van koper. Daarnaast is het gehele gebouw ontworpen zonder spijkers, geïnspireerd op de tempels. In de roastery zijn ook Teavana, de Princi Bakery en de bar Arriviamo gevestigd. Leuk om de architecten zo enthousiast over ‘hun’ roastery te horen praten en net zoals Milaan en New York ziet het er prachtig uit! Ik ga zeker een kopje koffie drinken als ik in de buurt van een Roastery ben!

Lengte: 04:00

Kanaal: スターバックス リザーブ ロースタリー 東京

Datum: 27-02-2019

Waarom appels in slaap worden gehouden  

Toen ik dit filmpje had uitgekozen, hebben mijn collega’s serieus aan mij gevraagd of ik wel wist hoe de natuur werkt ;-). Gelukkig waren er meer (jongere) collega’s die er nog nooit bij stil hadden gestaan hoe het komt dat we het hele jaar door appels kunnen eten. Natuurlijk is het wel logisch dat appels maar één keer per jaar geoogst worden maar hoe ze er voor zorgen dat we dan het hele jaar door ‘verse’ appels kunnen eten, wist ik niet. De oogst vindt plaats rond de maanden augustus tot en met november. Toch zien de appels er in de supermarkt altijd erg vers uit, terwijl ze in werkelijkheid soms wel 10 maanden oud kunnen zijn. Hoe dat kan? De Keuringsdienst van Waarde zocht het uit!

Lengte: 03:00

Kanaal: NPO 3

Datum: 01-03-2019

Zeewier boter | You butter believe it

Wat is Frankrijk zonder stokbrood? En wat is een stokbrood zonder romige boter? In de noordelijke regio van Frankrijk, in Bretagne, maakt Jean-Yves Bordier bijzondere smaken boter. Met behulp van drie verschillende soorten zeewier, geeft hij de boter van Bordier een speciale zoute aardsheid. Jean-Yves Bordier maakt diverse soorten boter voor met name top restaurants. Leuke video om te bekijken en ik zou de zeewierboter graag een keertje proeven!

Lengte: 03:12

Kanaal: Great Big Story

Datum: 20-03-2019

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.