Horecatrends | Culinaire kijktips week 10

5-3-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Demi Poppe denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!
Deze week een video over de populariteit van het spruitje op de Amerikaanse menukaart en een deel daarvan komt uit Nederland! Ook een video over een corndog gemaakt van de tentakel van een octopus, een recept van onze favoriete bakker Dominique Ansel. En als laatste een video over oesters, waarom eten we ze levend en meer wetenswaardigheden.

Spruitjes uit Nederland op de menukaarten in NYC | De ‘Brussels Sprout’ is populair in New York

De video laat de bereidingswijze van de zogenoemde ‘Brussels Sprouts’ zien bij restaurant ‘While We Were Young’ in New York. Bij het gerecht in de video worden ze bereid als bitterballen in de frituur in combinatie met mosterdzaadjes en pistachenootjes. Maar foodblogster Natalie Rizzo maakt er ook smoothies en salades van. Aangezien veel restaurants in New York ‘Brussels Sprouts’ op de menukaart hebben staan, wordt er gesproken over een ‘spruitjestrend’ die volgens de eigenaar van het restaurant nog heel lang aanhoudt. De Amerikaanse spruitentelers kunnen momenteel dan ook de vraag niet aan en dus worden de spruiten steeds vaker vanuit Nederland gehaald. Mooi ook om te zien hoe spruiten groeien aan een stok en hoe ze geoogst worden en ook ik ga eens proberen om spruitjes op een andere manier te bereiden!

Lengte: 02:05

Kanaal: RTL Nieuws New York

Datum: 25-02-2019

Hotdog op een stokje | Een gefrituurde tentakel van een octopus

Wij van horecatrends.com zijn al jaren grote fans van Domique Ansel, bekijk het aantal artikelen over zijn zaken maar eens! Restaurant and Bakery Dominique Ansel in Los Angeles verkoopt ‘corndogs’ op een stokje met daarin geen worstje maar een tentakel van een octopus. Het bereiden van de octopus duurt even (ongeveer 5 uur) maar volgens de volgsters van Food Insider is het een heerlijk gerecht! Dus voor degene die van wat nieuws houdt, zeker leuk om te proberen op je menukaart!

Duration: 04:26

Channel: Food Insider

Date: 23-02-2019

Alles over het eten van oesters

Niet iedereen is er fan van, oesters… Veel mensen vinden het maar een glibberig geheel wat je naar binnen werkt! En het idee dat de oester nog leeft… brrr. In dit filmpje leggen ze uit waarom je een oester zo vers mogelijk moet eten. Ik vind dit filmpje vooral interessant om dat ze ook kort laten zien hoe een oester in elkaar zit. Oesters schijnen geen hersens te hebben en voelen dus hopelijk ook geen pijn, althans niet op dezelfde manier als dat wij doen!

Lengte: 04:45

Kanaal: Science Insider

Datum: 30-09-2018

 

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.