Het ‘Lecker Schaken Schaaktoernooi’ in Utrecht

9-11-2021

  • Lecker Schaken SchaaktoernooiLecker Schaken Schaaktoernooi
  • Bierbrouwerij De LeckereBierbrouwerij De Leckere

Gisteren is het Lecker Schaken Schaaktoernooi begonnen in Utrecht. Vier weken duurt het ‘Lecker Schaken Schaaktoernooi’ door bierbrouwerij De Leckere in samenwerking met lokale cafés en restaurants.

Leuk idee om op lokaal niveau te organiseren, toevallig kennen wij ook mensen die na het zien van de Netflix-serie The Queen’s Gambit weer zijn gaan schaken. En heerlijk dat we na veel online quizzen eindelijk weer een bordspel kunnen spelen met elkaar! Door het op de eerste dagen van de week te organiseren creëert bierbrouwerij De Leckere een extra inkomstenbron voor de horeca.  

Leestijd: 1 minuut

Lecker Schaken Schaaktoernooi

Vanaf 8 november tot en met 1 december staat er een interessante reeks aan avonden op de Utrechtse agenda voor iedereen die van schaken én van een gezellige uitje houdt. Gedurende 4 weken organiseert Brouwerij de Leckere op maandagen, dinsdagen en woensdagen het Lecker Schaken Schaaktoernooi in 9 cafe’s en restaurants in Utrecht.

„De Netflix-serie The Queen’s Gambit heeft schaken weer razend populair gemaakt”, vertelt Eric Odewald, initiatiefnemer en directeur van Brouwerij De Leckere. Nadat wij elkaar lange tijd alleen online hebben kunnen uitdagen, is er eindelijk weer ruimte voor een levendig, ouderwets potje Schaak. Op een écht bord, waarover jij je opponent recht in de ogen kunt kijken, met een écht biertje op tafel.

Grand finale op woensdag 1 december 

De winnaars van deze avonden worden uitgenodigd om de beslissende strijd te spelen tijdens de grand finale op woensdag 1 December. Naast eeuwige roem strijden de winnaars om de hoofdprijs: een compleet verzorgd weekend in Utrecht voor twee inclusief rondleiding in de brouwerij, bierproeverij, diner in het De Leckere café en overnachting.

Data & tijden 

Het toernooi speelt zich iedere avond af in een ander café of restaurant in Utrecht. De eerste ronde vindt plaats op 8 November bij het Werkspoor Café van Bierbrouwerij De Leckere. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden op de Straatweg, gevolgd door de Nieuwe Dikke Dries. De wedstrijden starten stipt om 19:30. De data van de schaaktoernooi zijn als volgt:  8, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 29, 30 November & grand finale op 1 December.

Kijk voor meer informatie én het inschrijfformulier op de website van Brouwerij De Leckere. Deelname bedraagt €7,50 en is inclusief een pul bier. Tickets verkrijgbaar via de website van bierbrouwerij De Leckere.

Website: Bierbrouwerij De Leckere

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.