Het Future Hotel

18-9-2014

Onderzoekers van het Instituut Fraunhofer IAO hebben samen met partners uit het hotel- en de toeleverings industrie het “Future Hotel” ontwikkeld. Via de video krijg je een korte impressie van de toekomstige mogelijkheden in de hotelkamer. Voorbeelden hiervan zijn een mobiele check-in via de smartphone; ronde vormen van de hotelkamer; innovatieve communicatiesystemen, systemen die worden aangestuurd via de stem, het aanpassen van de vezels in het glas om de ruiten ondoorzichtig te maken; de mogelijkheid om de ruimte je favoriete of een rustgevende kleur te geven; kranen met licht- en temperatuurdisplay en een whirlpool met een door infrarood verwarmde muur. Het hotelbed van de toekomst (“een energie-bed”) biedt een elektromotor voor swing bewegingen waardoor de gast sneller tot rust komen en beter uitgerust moet opstaan.

We hebben al vaker presentaties gezien over de hotelkamer van de toekomst, opvallende overeenkomsten zijn de rondingen in de architectuur, het gebruik van de smartphone en de mogelijkheden van kleurgebruik in de kamer. Het energie-bed hebben wij in ieder geval nog niet gezien…

In februari 2013 is op de Fiturtech, the International Tourism Trade Fair, in Madrid ook een future hotelkamer gepresenteerd, de ‘ITH Room Xperience’.

Website: Future hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.