Het eerste digitale billboard dat zich uitsluitend op vrouwen richt

29-5-2015

Het digitale billboard van het biermerk Astra is in staat om boodschappen alleen te richten op vrouwen. Het reclamemedium doet dat met behulp van software die het geslacht herkent.
Agency Philipp und Keuntje creëerde deze reclame via het digitale billboard voor het Duitse biermerk Astra (uit Hamburg). Het billboard werd geïnstalleerd buiten de ‘Zum Silbersack’ pub in Hamburg. Het reclamebureau ‘Philipp und Keuntje’ schoot rond de zeventig korte video’s met de komiek en journalist Uke Bosse in de hoofdrol, allemaal met het doel vrouwen te inspireren een Astra biertje te proberen.

Het digitale billboard in actie

Op het bord spreekt de komiek in videoboodschappen voorbijgangers en in het bijzonder vrouwen aan en moedigt hen aan om een Astra proeven. Het bord is uitgerust met een camera en software die het geslacht en de leeftijd van het individu kan herkennen. Check de video voor voorbeelden van de humorvolle videoberichten die worden gebruikt om het Astra biertje te ‘verkopen’ aan de passerende vrouwen.

Website: Astra

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.