Haute Photographie X Daalder pop-up restaurant

6-9-2022

  • Haute Diner with DaalderHaute Diner with Daalder
  • Restaurant DaalderRestaurant Daalder
  • Haute PhotographieHaute Photographie
  • Helene Cristensen - credits Jacques Olivar & Project feathers and Porcelain credits Gemmy Woud-BinnendijkHelene Cristensen - credits Jacques Olivar & Project feathers and Porcelain credits Gemmy Woud-Binnendijk
  • credits: Campbell Addycredits: Campbell Addy
  • Kate Moss - credits Sante D'OrazioKate Moss - credits Sante D'Orazio

Where art meets food, aan de muur en op het bord

Sterrenrestaurant Daalder strijkt van 15 tot en met 18 september neer met een pop-up restaurant op Haute Photographie, de boutique fotografiebeurs van 1000m2 midden op het Museumplein. Op de beurs staat een verfrissende kijk op fotografie centraal en wordt het belang van deze kunstvorm uitgelicht. Haute Photographie voedt alle zintuigen en daar mag een haute cuisine lunch of diner natuurlijk niet bij ontbreken.

Leestijd: 2 minuten.

Haute Photographie brengt fotografen, kunstliefhebbers, kenners en bewonderaars samen in de achtertuin van de belangrijkste plek van de stad als het om kunst gaat, het Rijksmuseum. Midden op het Museumplein is de fotografiebeurs gecentreerd rond een groepstentoonstelling. Werken van de grootmeesters uit de geschiedenis van de fotografie zoals Albert Watson, Sante D’Orazio en Jacques Olivar worden afgewisseld met de meest opwindende nieuwe generatie talenten die vandaag met fotografie hun creativiteit vastleggen, zoals bijvoorbeeld Sara Punt en Campbell Addy. Op het randprogramma staan naast het pop-up restaurant ook een boekenmarkt gecureerd door Artibooks.

Onder leiding van Dennis Huwaë

Bij Haute Photographie hoort ook haute cuisine. De keuze voor een pop-up restaurant in samenwerking met Daalder onder leiding van sterrenchef Dennis Huwaë was snel gemaakt. Hier verstaan ze hun vak en wordt koken net als fotografie ook gezien als kunstvorm. Daarnaast is creativiteit belangrijk. Met Daalder als pop-up restaurant worden gasten gegarandeerd op hoog niveau in de watten gelegd. Huwaë daagt zijn team uit de lat bijzonder hoog te leggen; om culinaire topsport op locatie te bedrijven tijdens het evenement.

“Het moet elke dag een stapje beter. Voor de mensen om me heen, voor mezelf, en voor de stad. Mooie dingen maken en Amsterdam culinair op de kaart zetten – dat is wat ik wil. Amsterdam moet de culinaire hotspot van de wereld worden. Als wij daar onderdeel van kunnen zijn zou ik dat fantastisch vinden.” – aldus Dennis Huwaë.

Kunst is served

Tijdens Haute Photographie serveert Daalder een 3 – of 4- gangen a la carte lunchmenu van 12.00 – 15.30 uur. Het lunch menu is opgebouwd uit amuse, 3- of 4 gangen met of zonder wijn, water en koffie. ‘s Avonds staat er een zes gangen chefsmenu op het programma, met inloop vanaf 18.30 tot 19.30 uur.

Reserveren kan nu al via haute-photographie.com/restaurant – wees er snel bij want het aantal couverts is beperkt.

 Over Haute Photographie

Haute Photographie is een internationale fotografiebeurs met een verfrissende kijk op het beurs fenomeen. Het is een initiatief van Roy Kahmann, director van Kahmann Gallery, uitgever van GUP Magazine en een van de grote pleitbezorgers van fotografie als kunstvorm in Nederland. Haute zal plaatsvinden van 15 t/m 18 september 2022 op het Museumplein. De beurs neemt een zorgvuldig geselecteerde tentoonstelling als uitgangspunt, wat een fascinerend inzicht zal geven over fotografie als beeldend kunst medium. Deze hoofdexpositie zal worden aangevuld met een focus tentoonstelling voor jong Nederlands fotografietalent en een boekenmarkt gecureerd door Artibooks.

Over Dennis Huwaë

Hij mocht zijn loopbaan in de horeca dan als tiener bij McDonalds beginnen, Dennis Huwaë (1984) kookte zijn culinaire carrière grotendeels bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**. Daar ontwikkelde hij zijn kenmerkende stijl waarin hij met klassieke technieken inspiratie put uit internationaal street food. Uit de wens om altijd de beste te zijn, verlegt Huwaë constant zijn eigen grenzen. Als chef en als ondernemer.

Website: Haute Photographie.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.