Handdoekje leggen oplossen met de ‘sunbreaker’-parkeerschijf

24-7-2015

Eén van de grootste irritaties in de zomervakantie: andere gasten hebben jouw ligbedje al geclaimd door er hun handdoek op te leggen. Dit handdoekje leggen of in het Engels de ‘Sunbed Race’ begint in sommige vakantieoorden al heel erg vroeg en de fanatiekelingen komen vaak pas uren later aan bij het zwembad. De sunbreaker, niets meer of minder dan een parkeerschijf voor ligbedjes, kun je als hotelondernemer gebruiken om een deel van de irritaties over dit onderwerp bij je gasten weg te nemen.

Handdoekje leggen ofwel een ‘sunbed race’ is moeilijk te voorkomen.

De enige manier om dit te voorkomen is zorgen voor genoeg bedden voor alle hotelgasten en genoeg ruimte voor alle ligbedden. Want anders krijg je weer dat gasten hun handdoekje op de ligbedjes met de beste plek gaan neerleggen! Bij de meeste hotels is een ‘sunbed race’ onvermijdelijk, zeker in het hoogseizoen. Hotelondernemers die hier mee te maken hebben, kunnen de parkeerschijf (of wel een reserveerkaart) van ondernemer Theo van den Dungen, op hun ligbedden gaan gebruiken. Mensen kunnen de ‘sunbreaker’ instellen op het moment van vertrek. Komen ze binnen het uur terug, dan zouden ze hun ligbed nog moeten kunnen gebruiken. Anders mag een andere gast het ligbed overnemen. Het systeem zou je dan zo kunnen inrichten dat de spullen van de gast dan bij de zwembadmeester worden ingeleverd. Het systeem is nog enigszins fraudegevoelig maar je laat als hotelondernemer wel zien dat je probeert irritaties te voorkomen. Je kunt de sunbreaker laten personaliseren.

Bron: http://www.missethoreca.nl/hotel/nieuws/2015/7/parkeerschijf-voor-probleem-ligbedden-hotels-en-saunas-101222876

Website: http://sunbreaker.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.