H.A.R.L.A.N.D | Human Assisted Robotic Linguistic Animatronic Networked Device

13-7-2017

H.A.R.L.A.N.D, de Human Assisted Robotic Linguistic Animatronic Networked Device is de nieuwste stunt van KFC ter ere van de NFCD (National Fried Chicken Day), het is een robot ontworpen om drive-thru bestellingen aan te nemen. De robot vervormt met een kleine vertraging de stem van de kassamedewerker in de stem van Colonel Sanders (oprichter van KFC).

H.A.R.L.A.N.D | Nieuwe marketing campagne van Wieden + Kennedy

KFC staat al tijdje bekend om de bijzondere marketing campagnes zoals zonnebrand dat ruikt naar gefrituurde kip. Maar ze staan ook bekend om het gebruik van technologie, zoals bijvoorbeeld gezichtsherkenning in een Chinese KFC vestiging. H.A.R.L.A.N.D is ontwikkeld door marketingbureau Wieden + Kennedy, volgens Adweek, hebben leidinggevende van Wieden + Kennedy bevestigd dat robot is gebruikt om bestellingen bij KFC op te nemen. De robot is ontworpen door The Lodge, de speciale ontwikkelingsafdeling van Wieden + Kennedy. De robot zelf en het gehele concept van een gemaakte bestellingen opnemende Colonel is een beetje raar. Daarom heeft Wieden + Kennedy een bericht rondom de robot gemaakt, de Funny Or Die video, deze lijkt overigens meer op een satirische documentaire. Bekijk de onderstaande video. Wieden + Kennedy benadrukken echter dat het gaat om een serieus project en dat de technologie verder zal worden ontwikkeld.

Bron: Adweek

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.