Grounded Foods | Plantaardige kazen gemaakt van bloemkool en hennepzaden

26-2-2020

  • Cauliflower camembert by Grounded Foods
  • Feta cheese from hemp seeds from Grounded Foods

Jarenlang bestond de veganistische kaasmarkt uitsluitend uit producten op basis van noten en sojabonen. Producten waren duur en de diversiteit was laag. Grounded Foods, opgericht door Veronica en Shaun Fil, verkoopt diverse soorten kazen, allen op basis van gefermenteerde bloemkool  en hennepzaden. Deze nieuwe manier van kaas maken houdt de prijzen laag en maakt het mogelijk voor mensen met noten- of soja-allergieën om ook van veganistische kazen te genieten.

Er is een keuze tussen ‘Bloemkool en hennep camembert’, ‘Hennepzaad feta’ en ‘Bloemkool Gruyere’ en de kazen zien er heerlijk uit! Wij zouden ze graag proeven.

Grounded Foods | Kazen gemaakt van bloemkool

Het assortiment varieert van ‘bloemkool en hennep camembert’ dat zacht en romig is, ‘hennepzaad feta’ dat gebaseerd is op een Deense stijl feta met een gladde textuur en tenslotte de ‘Bloemkool Gruyere’, een halfharde kaas die zeer robuust is. Deze kaas wordt twee maanden gerijpt, waardoor het in de smaak, rijke paddenstoelachtige tonen ontwikkelt. Deze kaas is geschikt voor snacken, snijden en raspen.

Shaun Fil creëerde de recepten voor de producten met gefermenteerde bloemkool en hennepzaden. Hij bracht de laatste 20 jaar door als fine dining chef, Shaun is zelfs een beetje een beroemde chef in Australië. Victoria Fil is CEO en medeoprichter van Grounded Foods: “Mijn achtergrond ligt in gedragseconomie, mijn doel was de barrières weg te nemen die dagelijkse (niet-veganistische) consumenten ervan weerhouden een plantaardig alternatief te kopen. De prijs van traditioneel veganistische kazen is hoog, we wilden ons dus zo positioneren dat onze producten op een vergelijkbaar prijsniveau als de reguliere kazen liggen. De andere is smaak; Shaun en ik zijn zelf geen veganist, dus we weten hoe kaas zou moeten smaken. We wilden gewoon iets maken voor reguliere consumenten zoals wij, dat vrij is van zuivel, minder vet heeft en beter is voor het milieu”.

Website: Grounded Foods

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.