Grippo bekerhouder | Plastic bekers retour voor recycling op evenementen

16-1-2023

  • Grippo cup holder - useful at festivalsGrippo cup holder - useful at festivals
  • Grippo cup holder - useful at festivalsGrippo cup holder - useful at festivals

Grippo heeft een gepatenteerde bekerhouder ontwikkeld welke herbruikbaar is en verschillende soorten plastic bekers en flessen kan dragen. Daarnaast is het Grippo gelukt om het product zo te ontwikkelen dat de transitie van wegwerp plastic omgezet kan worden naar gerecycled plastic. Met de Grippo bekerhouder kun je op evenementen en festivals een hoop zwerf plastic tegengaan!

Voor 2024 moet ieder evenement in Nederland 75% van het plastic afval op een schone manier inzamelen voor recycling. Met de Grippo bekerhouder kunnen we in 2023 alvast oefenen!  

Leestijd: 2 minuten

De Grippo bekerhouder is zeer makkelijk in gebruik

De ene zijde klemt aan het kledingstuk en aan de andere zijde van de bekerhouder klem je een plastic beker. Hierdoor kan iedere bezoeker van een evenement zijn plastic beker of flesje gemakkelijk bij zich dragen zonder dat zij hier last van hebben.  De plastic beker of fles wordt uiteindelijk door de bezoeker zelf weer ingeleverd bij bar of inleverpunt.

Vanaf 2024 moet ieder evenement in Nederland 75% van het plastic afval op een schone manier inzamelen voor recycling. Grippo heeft ervoor gekozen om hun bekerhouder al in januari 2023 te lanceren. Dit komt ten goede aan het milieu en het plezier van de bezoekers op evenementen. Aankomend festival seizoen wil het bedrijf met de Grippo bekerhouder op verschillende evenementen vele honderdduizenden plastic bekers op een juiste schone manier inzamelen, zodat het plastic gerecycled kan worden. Het bedrijf wil met de Grippo in een rap tempo vele evenementen inspireren en bezoekers ontzorgen.

Over Grippo BV

Oprichters van het bedrijf Grippo BV gevestigd in Uitgeest, Noord-Holland zijn Pim van der Eng (voormalig CEO van Bamboo Import Europe) en Glen Kalfsvel. Zij zijn samen een joint venture gestart met Bas van der Landen, eigenaar van marketingbureau Basisidee. Grippo heeft het doel om het hergebruik van plastic bekers op evenementen te vergemakkelijken. Grippo is het eerste bedrijf in Nederland dat een gepatenteerde bekerhouder heeft ontwikkeld welke herbruikbaar is en verschillende soorten plastic bekers en flessen kan dragen. Bezoekers van evenementen vinden het vaak vervelend om na hun drankje met een lege plastic beker in de hand te staan. De plastic beker op de grond gooien is natuurlijk geen optie. “Het is slecht voor de leefomgeving en tegenwoordig betaal je op veel festivals statiegeld voor een plastic beker”, aldus Glen Kalfsvel.

Website: Grippo BV

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.