Goede en betaalbare wagyu bij Japans restaurant SHIN

17-10-2022

  • A5 Wagyu at restaurant SHIN in RotterdamA5 Wagyu at restaurant SHIN in Rotterdam
  • Nasu SHIN and Sakura Hanafubuki Martini at restaurant SHINNasu SHIN and Sakura Hanafubuki Martini at restaurant SHIN
  • Matcha Parfait and Ikemen Handsome Guy at restaurant SHINMatcha Parfait and Ikemen Handsome Guy at restaurant SHIN

De Japanse grenzen zijn sinds 11 oktober weer geopend, maar dankzij restaurant SHIN geniet je gewoon in Rotterdam van de Japanse keuken. Bij SHIN delen eigenaren Tony en Nanako namelijk al hun favoriete gerechten (zoals betaalbare wagyu) en dranken, bereid door een gecertificeerde chef uit Japan, met het publiek. In juli dit jaar opende SHIN, een Japanse tapasbar en matcha café in izakaya-stijl, zijn deuren aan de Rodezand in Rotterdam Centrum. Dit gloednieuwe horecaconcept komt uit de koker van horecaondernemers Tony en Nanako, die ook eigenaar zijn van het populaire Japanse ramen-restaurant Ajisan op de Coolsingel.

Leestijd: 2 minuten

Betaalbare wagyu in Nederland

In Japan genieten Tony en Nanako altijd intens veel van wagyu, Japanse beef van hoge kwaliteit. Tony vertelt: “iedereen die wagyu eet, wordt direct verliefd op dit gerecht.” Het stel merkte algauw dat er slechts een handjevol restaurants in Nederland zijn die échte wagyu aanbieden, en als ze dit wel doen is het vaak onbetaalbaar. Zij maakten daarom de keuze om de hoogst gecertificeerde A5 wagyu te importeren uit Kagoshima, Japan én deze tegen de inkoopprijs aan te bieden bij SHIN. Tony: “Wij bieden onze wagyu aan voor 38 euro. Normaal ligt de prijs minstens dubbel zo hoog. We hebben ervoor gekozen om geen winst op dit gerecht te maken, zodat het toegankelijker is voor onze bezoekers om echte Japanse betaalbare wagyu te proeven. En ook verliefd erop te worden, zoals wij.”

Nieuw menu bij SHIN

Na de eerste drie maanden met een soft opening menu te hebben gewerkt, komt restaurant SHIN nu met een nieuw menu. Er is meer diversiteit in de gerechten gekomen met meer typische Japanse smaakprofielen. “Eerst waren we bang dat de smaak van de gerechten iets te uitgesproken was voor het smaakpalet van het Nederlands publiek. Maar tijdens de soft opening hebben we gemerkt dat juist veel gasten speciaal naar ons komen om de typische Japanse smaken uit te proberen,” legt Tony uit. Hij voegt toe: “dat geeft ons vertrouwen om te experimenteren met klassieke smaken en er onze eigen draai aan te geven .”

Een kleine greep uit de nieuwe gerechten, allemaal klaargemaakt door een Japanse chef: Japanse koude tapas, zoals de heerlijke Japanse spinazie salade (Ohitashi), nieuwe visgerechten zoals Hokkaiko Scallop Carpaccio, Salmon Miso Butter Foil-Yaki en Odén, een Japans stoofgerecht van fish-cake en groente in huisgemaakte dashi-bouillon.

Voor de lunch zijn ook meer gerechten beschikbaar, zoals drie soorten Japanse sando’s en de uitgebreide SHIN Teishoku Lunch set, waarbij je een hoofdgerecht, een klein bijgerecht en een salade krijgt.

Als matcha-café kon de Matcha Parfait niet ontbreken op de kaart. Daar zijn nog twee bijzondere desserts bijgekomen: de Matcha Tiramisu en SHIN Strawberry Shortcake, allebei beperkt beschikbaar.

Japanse whisky’s en Japanse cocktails met een twist

Op de drankenkaart staan veel verschillende soorten Japanse whisky, zoals de populaire Hibiki en lokale whisky’s gemaakt met grondwater uit het Fuji-berg gebied. Om klanten kennis te laten maken met Japanse whisky, staat er op het nieuwe menu ook een Japanse whisky proeverij. Daarnaast is er zelfs een heel nieuw menu met verschillende variaties op de Old Fashioned cocktail. Verder drink je hier klassieke cocktails met een twist, zoals de MojiTokyo met Japanse sake voor een extra smaaksensatie of de Matcha Martini, gemaakt met matcha poeder. De bartenders krijgen volledige vrijheid om te experimenteren en werken regelmatig buiten de menukaart om. Klanten kunnen bijvoorbeeld aangeven wat voor smaken ze lekker vinden, om vervolgens een persoonlijk drankje voorgeschoteld te krijgen.

SHIN biedt ook fantastische non-alcoholische versnaperingen aan, zoals de Yuzu Mockjito, een virgin mojito of I Hate You!, een paarse ijsthee met yuzu puree.

We schreven al over de opening in juni maar in dit artikeltje  geeft nog wat meer details. 

Website: Restaurant SHIN

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.