Give me that bloody ice cream!

6-2-2014

Geschreven door Julia Soldic.

Dit jaar heeft Nordic Food Lab in Kopenhagen met een nieuw ‘schokkend’ ingrediënt geëxperimenteerd. Het team van Nordic Food Lab heeft namelijk de re-integratie van dierlijk bloed in ons voedsel onderzocht.Nordic Food Lab werd in 2008 opgericht door Rene Redzepi, het brein achter restaurant Noma. Het lab heeft sindsdien laten zien dat alles wat oneetbaar lijkt, eetbaar kan zijn op het moment dat je maag het aankan.

Laborante, Elisabeth Paul van Nordic Food Lab beweert dat dierlijk bloed positieve testresultaten heeft laten zien als vervaging van eiwitten in zoete gerechten, zoals pannenkoeken, ijs en meringue. Wellicht kan deze natuurlijke vervanger van eiwitten een nieuwe stap zijn naar een nieuw ei-vrije productlijn voor mensen die leiden aan Europa’s op één na meest voorkomende voedselallergie.

Of de wereld er klaar voor is om bloederig ijs te eten? Ik weet het eerlijk gezegd niet. In de jaren ‘60 werd vers dierenbloed gezien als een delicatesse: denk aan de blackpuddings, pudding van bloed met een scheutje suiker. En is de gedachte aan het eten van dierlijk bloed nu zoveel erger dan een onbevrucht ei? Elisabeth Paul zegt er het volgende over; ‘Blood has become somehow edgy, almost forbidden, yet it has been used as food for as long as animals have been killed and eaten’. In het artikel van The Independent vind je het recept voor ijs op basis van bloed!

 

Bron: Independent

Website: Julia Soldic

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.