Geen plofkip meer in grill restaurants Gauchos

4-4-2016

  • Deze kippen vind je niet meer terug bij Gauchos

Restaurant keten Gauchos heeft de plofkip verbannen uit de twaalf vestigingen die het restaurant heeft in Nederland. Sinds vorige week kun je hier uitsluitend nog kip krijgen met een ‘Beter Leven’ ster van de Dierenbescherming, zo liet het restaurant keten weten aan Wakker Dier. Deze organisatie is een campagne gestart om zoveel mogelijk restaurants ‘plofkipvrij’ te maken.

Restaurants lopen nog achter

Ondanks dat er in veel supermarkten geen plofkip meer te verkrijgen is, lopen de restaurants hier nog in achter. Althans, veel consumenten zijn niet bewust van wat voor kip ze geserveerd krijgen in restaurants. Waar je in de supermarkt nog een verpakking hebt waar alles netjes staat aangegeven, zal je dit niet zo snel tegenkomen op de menukaart van een restaurant. Anne Hilhorst van Wakker Dier Nederland zei in het radio interview op de VARA het volgende: “De restaurants die wel aangeven welke kip ze serveren, zullen dit alleen doen wanneer ze dus óf biologische óf scharrel kip aanbieden aan de gasten. Niemand loopt te koop met het feit dat ze plofkip op de menukaart hebben staan. Daarom kun je dit altijd het beste even navragen bij de ober.”

De obers van Gauchos kunnen dus vanaf vorige week vol trots melden welke kip ze op de menukaart hebben staan. Daarin zijn zij niet de enige in Nederland. Een ander groot restaurant keten, Humphrey’s, kondigden namelijk in oktober vorig jaar al aan te stoppen met het gebruik van plofkip.  Met behulp van de campagne tegen de plofkip hoopt Wakker Dier komende maanden meer restaurants over de streep te trekken.

Wakker Dier campagne tegen plofkip

Wakker Dier zal deze campagne komende weken gaan voeren via radiospotjes en (social) media. Hierin worden consumenten opgeroepen om kritisch te zijn op restaurants wanneer ze kip bestellen. In deze campagne kan iedereen helpen in het ‘plofkipvrij’ maken van het restaurant waar je eet. Anne Hilhorst: “Stel je hebt een favoriet restaurant waar nog plofkip op de kaart staat, dan wordt het misschien eens tijd dat je ze op een vriendelijke manier hier op aanspreekt. We hebben ook kaartjes gemaakt die je na het eten achter kunt laten. Hier staan ook tips in voor zo’n restaurant eigenaar”. Deze kaartjes zijn gratis te bestellen via de site van Wakker Dier.

Grill Restaurant Gauchos

Gauchos Grill is een Nederlandse restaurantketen waar steaks op Argentijnse wijze gegrild wordt in het zicht van de gasten op een open vuur. Er bevinden zich twaalf restaurants in Nederland. Dit jaar viert het restaurant haar 40-jarig bestaan en is hiermee de langstlopende keten van themarestaurants in Nederland.

Bron: Radio interview VARA

Website: Gauchos Grill

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.