Gastronomische hoogtepunten tijdens de Spaanse Wijnweek 2019

23-5-2019

Spanje is onder andere geliefd om haar uitstekende gastronomie. Dit wordt door velen ervaren als een van de aantrekkelijkste aspecten van dit land. Elke Spaanse wijnstreek heeft zijn eigen cultuur, streekproducten en gastronomie. In Nederland zijn er ook veel liefhebbers van Spaanse wijn, waardoor het hoog tijd is om de Spaanse Wijnweek in Nederland te introduceren. Tijdens deze week krijgt het publiek letterlijk en figuurlijk de Spaanse smaak te pakken!

Spaanse Gastronomie door heel Nederland

De Spaanse Wijnweek vindt plaats van 17 t/m 23 juni door heel Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door ICEX in samenwerking met onder meer restaurants, wijnimporteurs, wijnbars en hotel uit heel Nederland, Van Groningen tot Amsterdam en van Den Haag tot Maastricht. Het Nederlandse publiek kan zich aanmelden om tijdens deze week de Spaanse gastronomie te ervaren bij een van de deelnemende locaties. De deelnemers organiseren diverse activiteiten voor liefhebbers om hen volledig onder te dompelen in de Spaanse wijncultuur. Zo wordt er live Spaanse ham gesneden door een cortador de jamón, zijn er wijnproeverijen, masterclasses, diners en nog veel meer! Op de site van Vinos de España kun je alle evenementen zien die zijn aangesloten bij deze week

Website: Icex

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.