Friesdrank | Romigste drank van Friesland

31-1-2023

  • Friesdrank - de romigste frisdrank van FrieslandFriesdrank - de romigste frisdrank van Friesland
  • Friesdrank - de romigste frisdrank van FrieslandFriesdrank - de romigste frisdrank van Friesland

Friesdrank is het smaakvolle resultaat van de samenwerking tussen een Friese wijnspecialist, een Friese kaasmaakster en een Friese bierbrouwer. Deze nieuwe Friese frisdrank is onder meer gemaakt van wei, een restproduct uit de kaasmakerij. Hierdoor heeft Friesdrank een duurzame touch én een bijzondere smaak. De introductie vindt plaats op het komende HorecaEvenTT in Leeuwarden.

Leestijd: 1 minuut

Toevoeging van wei zorgt voor vleugje duurzaamheid

De duurzame touch van deze frisdrank zit in de toevoeging van wei. Wei is de vloeistof die bij het kaasmaken ontstaat na het stremmen van de melk. Van 10 liter melk blijft ongeveer één kilo kaas over en negen liter wei. Door het restproduct wei van De Molkerei toe te passen als ingrediënt van Friesdrank wordt het een waardevolle grondstof.

Friesdrank wordt geïntroduceerd op het HorecaEvenTT

Deze nieuwe frisdrank is van 13 t/m 15 februari te proeven op het HorecaEvenTT in stand 540 van Cru68. Friesdrank is ontwikkeld door Johannes van der Wal (Cru68 Wijnhandel), Hedy Hartog (De Molkerei Geitenzuivel van het Wad) en Ulco de Jong (brouwerij De Kroon op Leeuwarden). De Friese frisdrank heeft een bijzondere claim: de romigste frisdrank van Friesland. Door toepassing van wei heeft deze frisdrank een romig mondgevoel en een uitgesproken fris-fruitige smaak.

Website: Cru68 Wijnhandel, De Molkerei Geitenzuivel van het Wad en Brouwerij De Kroon op Leeuwarden

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.