Freshly Chopped Leiden | Eerste vestiging van deze keten in Nederland

10-3-2022

  • Freshly Chopped opens in LeidenFreshly Chopped opens in Leiden
  • The team of Freshly Chopped LeidenThe team of Freshly Chopped Leiden

Op maandag 14 maart opent in Leiden op de Stationsweg 11, de allereerste Freshly Chopped vestiging in Nederland. Het succesvolle Ierse franchiseconcept heeft al meer dan 60 restaurants in Ierland, de UK en op Cyprus, en nu kunnen we dus ook in Nederland genieten van hun verse, gezonde en lekkere salades en maaltijden. Kern van de versformule: alle ingrediënten worden onder toeziend oog van de gast vers ‘gechopped’. Als openingsactie heeft Freshly Chopped Leiden een Leidse Garden Salade (met Leidse kaas) met een flesje Vitamin Well.

Leestijd: 2 minuten

Vers, gezond en lekker in biologisch afbreekbare verpakkingen

Bij Freshly Chopped stellen bezoekers eenvoudig en snel zelf een gezonde en verse maaltijd samen. De keuze bestaat uit salades, wraps, hotpots of choppitos, maar ook smoothies, sapjes, acaï bowls of warme dranken. Bezoekers kunnen kiezen uit diverse menu’s of zelf een eigen combinatie samenstellen. Door het unieke choppen van de ingrediënten is de salade niet alleen makkelijk te eten, maar komen ook alle smaken beter tot hun recht. Vers, gezond en lekker is het motto, met een minimum aan suikers en e-nummers. Vanzelfsprekend is duurzaamheid in de Freshly Chopped formule een belangrijke pijler. Zo zijn alle verpakkingen biologisch afbreekbaar.

Freshly Chopped Click & Collect | Makkelijk en snel

Freshly Chopped wil gezond eten zo gemakkelijk mogelijk maken, ook voor de mensen die onderweg zijn. Bij het ‘Grab & Go’ gedeelte kiezen gasten een verse salade uit de koeling en rekenen af bij de snelkassa. Via ‘Click & Collect’ kan online alvast een gerecht besteld worden en even snel als simpel afgehaald worden.

Iers concept

Freshly Chopped is opgericht in Dublin door Brian Lee. Zijn intentie: maak gezond eten makkelijker. “Toen we in 2012 onze eerste Freshly Chopped vestiging openden, wisten we dat we een geweldige formule hadden die over de hele wereld geliefd zou worden. Inmiddels hebben we vestigingen in meerdere landen en miljoenen verse, gezonde salades geserveerd. Met als resultaat vele fans van ons concept. We zijn verheugd om samen te werken met Hans Wingender en het team van Fresh Food Fast Company om Freshly Chopped naar Nederland te halen met onze eerste winkel in Leiden. Klanten van over de hele wereld willen gemakkelijk, vers, gezond en lekker eten. Geen betere plek dan Freshly Chopped om aan die vraag te voldoen.”

Next level fastfood

Hans Wingender, managing director van Fresh Food Fast Company, haalde deze keten naar Nederland. Begin 2022 verwierf hij de z.g. master franchisee-rechten voor heel Europa. Jarenlange ervaring deed Wingender op bij o.a. KFC. Hij ziet Freshly Chopped als next level op het gebied van fastfood. “Het is zeg maar, de gezonde tak van fast service en bovendien in veel opzichten maatschappelijk relevant. Vers, gezond en lekker voldoen aan de huidige wensen van de consument. Die wil weten of een product en de omgeving veilig zijn, de herkomst van producten kennen en er op ieder moment van de dag snel en gemakkelijk toegang tot hebben.” Volgens Wingender is Leiden de perfecte plek om te starten: “Het is vlak bij het station, er passeren enorm veel fietsers, op loopafstand werken 18.000 mensen en 100.000 mensen wonen op vijf minuten fietsen met een elektrische fiets. We gaan in Leiden veel leren als het gaat om de keuze voor toekomstige vestigingslocaties in Nederland.”

Eerder werd al in een persbericht aangegeven dat Freshly Chopped plannen heeft om de komende 5 jaar, 120 nieuwe outlets te openen in Nederland, België, Frankrijk, Denemarken en Duitsland, dit in samenwerking met de Nederlandse Fresh Food Fast Company International Holding (FFF).  

Meerdere healthy food concepts op onze website vind je hier.

Website: Freshly Chopped Nederland

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.