Franse chef Cyril Lignac wordt de chef van het nieuwe restaurant van het Amstel Hotel

23-2-2021

  • The Amstel InterContintental Hotel

Wij gaan reserveren zodra het kan! Iedereen die wel eens heeft gegeten bij één van de restaurants van deze in Parijs zeer bekende chef, zal zich verheugen op zijn komst naar Amsterdam. Cyril Lignac opent begin 2022 zijn eerste Nederlandse restaurant in het legendarische Amstel Hotel. Wij hebben zelf kunnen genieten van de gerechten in zijn restaurants Le Chardenoux en Aux Prés maar hij heeft nog 3 restaurants, Ischia, Le Bar des Prés en Dragon. Alhoewel wij afgelopen zomer ook heerlijk genoten hebben van de ommezwaai van de keuken van het restaurant in het Amstel Hotel naar meer simpele gerechten die echt top uitgevoerd waren, is het leuk te horen dat ze met deze nieuwe chef weer een culinaire toplocatie openen in Amsterdam!

Het restaurant in het legendarische Amstel Hotel, in eigendom van Katara Hospitality, gemanaged door InterContintental Hotels & Resorts, wordt het eerste restaurant van deze Franse celebrity chef, tv-ster en kookboeken auteur buiten Frankrijk. Het restaurant, waarvan de opening begin 2022 gepland staat, zal worden gebaseerd op Lignac’s succesvolle zaken in Parijs.

Genieten van Cyril Lignac’s Seafood restaurantconcept met uitzicht op de Amstel

Aan de gasten zal een gevarieerd menu gepresenteerd worden wat een combinatie zal zijn van Lignac’s Franse achtergrond en internationale indrukken, die hij heeft verzameld gedurende zijn reizen over de wereld. Het nieuwe restaurant zal een moderne twist toevoegen aan het iconische hotel waarmee tegelijkertijd het gedachtegoed in ere wordt gehouden. Het restaurant zal een geëvolueerde versie van zijn succesvol seafood restaurantconcept introduceren. Dit alles zal in samenwerking gaan met de vooruitstrevende kracht van Katara Hospitality.

“Ik ben verheugd om een nieuw restaurant te mogen openen in deze prachtige stad en in het Amstel. Het is een fantastisch en iconisch hotel dat is gevestigd op een van de mooiste locaties in Amsterdam. De nabijheid van de rivier en de grachten is een geweldige mogelijkheid om een elegante en betoverende ervaring te creëren. Ik ben trots dat ik met mijn moderne culinaire kijk in een historisch gebouw mag bijdragen aan de rijke geschiedenis en het succes van het hotel‘’, aldus Cyril Lignac.

Al meer dan 150 jaar heeft het Amstel haar authentieke charme weten te behouden welke nu gecombineerd zal worden met een innovatieve culinaire wereld. Deze mooie samenwerking zal het begin zijn van de nieuwe toekomst van het legendarisch Amstel en zal ongetwijfeld de nieuwe modieuze locatie zijn van het Venetië van het Noorden.

“Met de komst van Chef Cyril Lignac gaan wij beginnen aan een nieuw hoofdstuk voor het Amstel. Als onderdeel van dit waanzinnige project, zijn wij van plan om een volledige renovatie te realiseren voor het restaurant waar wij nog steeds het gedachtegoed van de ‘Grande Dame’ zullen bewaken. De komst van Cyril Lignac en zijn expertise zullen bijdragen aan de mooie toekomst van het Amstel Hotel”, aldus Rudolf van Dijk, general manager van het hotel.

About Katara Hospitality

Katara Hospitality loopt al meer dan 50 jaar voorop in de gastvrijheidsindustrie en heeft een portfolio van iconische hotels in Qatar en de belangrijkste internationale wereldsteden, en tegelijkertijd getuige was van een ongekende groei in gastvrijheid projecten van luxueus niveau.  Katara Hospitality focust op het investeren in de ontwikkeling van de gastvrijheidsindustrie en het verbeteren van de producten door middel van deze  samenwerkingen, die een integraal onderdeel zijn van het verrijken van de ervaring van de gast.

Website: Het Amstel Hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.