Foodtruck special | Just Like Your Mom Catering

28-1-2015

  • Just Like Your Mom CateringCredits: Nous Groezrock
  • Just Like Your Mom CateringCredits: Nous Groezrock
  • Just Like Your Mom CateringCredits: Nico Jankowski
  • Just Like Your Mom Catering
  • Just Like Your Mom CateringCredits: Nico Jankowski
  • Just Like Your Mom CateringCredits: Nico Jankowski

De zomer van 2014 is de zomer van de foodtruckfestivals geworden. Met meerdere festivals rond mobiele keukens en veel foodtrucks op kleinere festivals werd het voedselaanbod in de buitenlucht meer divers. Dit kwam onder andere door de inspanningen van The Food Line-Up, Vleesch Noch Visch en Rollende Keukens. Recent verscheen een artikel op Nu.nl waarin de Gemeente Amsterdam een proef aankondigt met foodtrucks op straat. Een mooi moment om het boek ‘Reizende Sterren’ van Monica Abdoel weer eens onder de aandacht te brengen. Deze keer met een passage uit het boek over Just Like Your Mom Catering.

Just Like Your Mom Catering
Rockt de pan uit

Etjen van der Vliet en Sandra Smit behoren tot de happy few: ”We doen alles wat we willen.. We verzorgen de catering op events, op shows, op festivals, voor en achter de schermen, op en achter het podium. Wat valt er nog meer te wensen?” Het begon allemaal met Just Like Your Mom Toursupport, waarbij Etjen en Sandra de hele logistiek voor hun rekening namen en ervoor zorgden dat alles soepeltjes verliep voor de artiesten wanneer ze door Europa tourden. “Met onze busjes leggen we heel veel kilometers af, dwars door Europa. En als je heel veel rondjes door Europa rijdt, kom je ook heel veel slecht eten tegen – zowel backstage als frontstage op de festivals.” Wil je dingen veranderen in deze wereld, dan zul je het toch echt zelf moeten doen. Dus deden Etjen en Sandra het op de ‘Do It Yourself’ manier. Backstage zetten ze nu voor bands volwaardige en complete maaltijden neer. Maar ook frontstage kunnen de bezoekers van festivals van moeders pappot snoepen, met specialiteiten als de ‘Mom’s Chili Burger’ – een ambachtelijke veganistische burger, met maar liefst 26 natuurlijke en biologische ingrediënten. die niet onderdoet voor de vleesvariant. Bij JLYM-Catering is het niet ongewoon dat gitaristen, zangers en drummers letterlijk in de keuken staan. Etjen: “Ik merk op festivals dat mensen het supervet vinden dat artiesten op het ene moment nog op het podium staan en op het andere moment bij ons in de keuken aan het werk zijn. Voor ons loopt dat moeiteloos in elkaar over: of je nou muziek of eten maakt, je bent bij allebei op een creatieve manier bezig om mensen een leuke tijd te bezorgen. Daar komt het in de basis wel op neer. Daarnaast klussen artiesten graag wat bij, als ze dan toch op dat festival staan. We werken met z’n allen samen in de productie om er iets leuks van te maken. Dat geldt voor zowel het eten als voor de muziek.” Een rock ’n roll keuken is JLYM Catering, met een veggie menu. “Het is geweldig dat steeds meer festivals voor vegetarisch en veganistisch gaan”. Just Like Your Mom, they’ll take good care of you!

Reizende Sterren

Het boek Reizende Sterren bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse Foodtrucks en de ondernemers erachter. Een aanrader, kijk voor meer informatie op de website.

Bron: www.coolgreenevents.com

Website: www.justlikeyourmom.com/en/catering

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.