Foodtruck special | Heet Brood

11-2-2015

  • Heet brood
  • Heet brood
  • Heet brood
  • Heet brood
  • Heet brood
  • Heet brood
  • Heet brood

De zomer van 2014 was die van de foodtrucks. Met meerdere festivals rond de mobiele keukens en veel foodtrucks op kleinere festivals werd het voedselaanbod in de buitenlucht meer divers. Dit kwam onder andere door de inspanningen van The Food Line-Up, Vleesch Noch Visch en Rollende Keukens. Recent verscheen een artikel op Nu.nl waarin de Gemeente Amsterdam een proef aankondigde met foodtrucks op straat. Een mooi moment om het boek ‘Reizende Sterren’ van Monica Abdoel weer eens onder de aandacht te brengen. Deze keer met een passage uit het boek over ‘Heet Brood’.

Heet Brood

Je bent gewaarschuwd: zoek nooit verlichting, inspiratie of liefde op een lege maag. Theater, beeldende kunst en lekker eten smelten hier samen – net als de kaas. Kunstenares Josine Beugels is Chef Heet Brood. Samen met een handvol enthousiastelingen vult zij de magen van vele hongerige festivalgangers. Het geheim van de tostibaksters zit hem zowel in het liefdevol smeren van de bammetjes als in de vriendelijke omgang met de klant. Misschien herinner je je hun buitenissige ‘tostimachine’ nog wel? Een apparaat waarbij de tosti op een draaischijf met kaasschaven, poppenarmpjes en kermisverlichting de caravan verliet, en dan dat elektrisch broodmes, de servetten uit het plafond of de boom waar boterhammen aangroeien… Het kan de dames niet gek genoeg zijn: Heet Brood in da house is gegarandeerd feest! De kazige kookkunsten vinden plaats in een turquoise caravan die de vorm heeft van een kathedraal. De tosti’s van Heet Brood zijn er in vele monsterlijke variaties: spek & dadels, geitenkaas, honing, peer & tijm of de Elvis-klassieker: ‘pindakaas met banaan’. Jammie! En terwijl jij lekker aan je tosti knabbelt, aanschouw je een leuk stukje theater vanuit de blauwe caravan met tuin. Het begon eigenlijk allemaal na een bijzondere ontmoeting op straat: twee meisjes, een idee, BAM – de tostikraam. Trefwoorden? Verrukkelijk en wereldverbeterend! Op Koninginnedag 2007 had het dranklokaal La Folie de primeur en vanaf die dag is Heet Brood als een komeet omhoog geschoten. Zelfs popartiesten zijn bij de dames kind aan huis! Zo schreef de Amerikaanse zanger Jamey Jasta het nummer ‘Under the Knife’: een onmiskenbare ode aan het gereedschap van de dames – oma’s elektrische broodmes. Maar hij was niet de enige celeb die gevoelig bleek voor de getoaste broodjes. Op Pinkpop 2012 liet rocklegende Bruce Springsteen een Heet Brood tattoo op z’n rechteronderarm zetten. Cool! Wat heet: übercool! En dan nog die Gouden Kaasschaaf die ze in 2013 wonnen voor de grootste kaas ter wereld. Stilstaan doen ze niet: daar zijn ze te creatief en te energiek voor. Vanaf het nieuwe seizoen kun je stapelen, toasten en proeven vanuit het ‘Heet Broodrooster’, compleet met grote dampende boterham uit het dak en een megastekker. Hun grootste droom? Dat Midas Dekkers een heet broodje komt verorberen! Wedden dat hij fan wordt?

Reizende Sterren

Het boek Reizende Sterren bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse Foodtrucks en de ondernemers erachter. Een aanrader, kijk voor meer informatie op de website. Voor liefhebbers van de foodtruck scene en de ontzettende diversiteit die het met zich meebrengt is de achtste editie van de Rollende Keukens een aanrader van 13-17 mei.

Bron: Cool green events

Website: Heet Brood

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.