Foodtruck special | Crêpes-mobiel

11-2-2015

  • Crêpes Mobiel
  • Crêpes Mobiel
  • Crêpes Mobiel
  • Crêpes Mobiel
  • Crêpes Mobiel
  • Crêpes Mobiel
  • Crêpes Mobiel
  • Crêpes Mobiel

De zomer van 2014 was die van de foodtrucks. Met meerdere festivals rond de mobiele keukens en veel foodtrucks op kleinere festivals werd het voedselaanbod in de buitenlucht meer divers. Dit kwam onder andere door de inspanningen van The Food Line-Up, Vleesch Noch Visch en Rollende Keukens. Recent verscheen een artikel op Nu.nl waarin de Gemeente Amsterdam een proef aankondigde met foodtrucks op straat. Een mooi moment om het boek ‘Reizende Sterren’ van Monica Abdoel weer eens onder de aandacht te brengen. Deze keer een kijkje achter de schermen van ‘Crêpes-mobiel’.

Crêpes-mobiel

Franse crêpes en galettes

“Une crêpe et deux galettes.” Bestellen bij Crêpes-mobiel geeft je eenzelfde gevoel als “une baguette et deux croissants” bestellen bij een Franse bakker. Waar dat door komt? Wellicht door de vrolijke Franse chef-kok met zijn charmante accent, die in de wagen zalige, zoete crêpes en hartige galettes bakt, terwijl er op de achtergrond Franse chansons klinken. Frédéric Holaind bakt de flinterdunne pannenkoekjes met aandacht en liefde – à la minute – vers en vliegensvlug terwijl je wacht. “Producten neem ik zo veel mogelijk af van kleine ondernemers die met liefde met hun producten omgaan. Verse eieren van de markt, meel van Molen de Zandhaas in Zandpoort, biologische melk en suiker, ongezuiverd Atlantisch zeezout en biologische Bourbon vanille uit Madagaskar. Geen kunstmatige aroma’s of toevoegingen dus”. De crêpes worden belegd met allerhande zoete lekkernijen, zoals jam of kastanjecrème en bij de glutenvrije galettes kun je kiezen voor bijvoorbeeld geitenkaas, walnoten, honing en tijm of truffelsalsa met gruyère en walnoten – helemaal niet verkeerd! “Ik ben mijn hele leven kok geweest en had altijd al de droom om een eigen restaurant te beginnen, maar durfde die stap niet meteen te zetten. Met een mobiele keuken houden we de investering laag en kom je overal waar de crêpes en galettes gewenst zijn.” Ondertussen is Crêpes-mobiel een echt familiebedrijf geworden: zoon Wojtek bouwde de website, dochter Nina bakt de flensjes intussen net zo mooi als haar vader en vrouw Marjan zegde haar baan op om ook haar steentje te kunnen bijdragen. “Onze oldtimer Citroen HY past perfect bij ons concept en is ook typisch Frans qua uitstraling.” Deze maand nog zal de oldtimer helemaal opgeknapt worden in Goes. Gezandstraald, overgespoten en weer helemaal tip top in orde het nieuwe festival seizoen. Where the Wild things are, gelijk gevolgd door het Weekend van de Rollende Keukens. Veel festivals op het programma maar ook de Pure markten en de zaterdagen op de Nieuwmarkt in Amsterdam worden niet overgeslagen. Belgie, Italie en Portugal staan te trappelen maar voorlopig houden ze het nog dicht bij huis. In de toekomst ziet Frédéric wel wat in een Crêpes-stabiel in plaats van een Crêpes-mobiel. Tot die tijd zingt hij het nog vrolijk uit in zijn Crêpes-mobiel… met Franse chansons welteverstaan.

Reizende Sterren

Het boek Reizende Sterren bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse Foodtrucks en de ondernemers erachter. Een aanrader, kijk voor meer informatie op de website. Voor liefhebbers van de foodtruck scene en de ontzettende diversiteit die het met zich meebrengt is de achtste editie van de Rollende Keukens een aanrader van 13-17 mei.

Bron: Cool Green Events

Website: Crêpes-Mobiel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.