FoodShare programma van Starbucks

21-4-2016

In maart kondigde Starbucks aan dat zij kant-en-klare maaltijden van hun 7.600 stores in Amerika gaan doneren aan voedselbanken, door middel van hun nieuwe FoodShare programma. In eerste instantie zal dit worden bereikt door middel van een bestaande samenwerking met Food Donation Connection en een nieuwe samenwerking met de organisatie Feeding America.

FoodShare programma

Alleen al in het eerste jaar, zal Starbucks FoodShare in staat zijn om bijna vijf miljoen maaltijden te verstrekken aan personen en gezinnen die behoefte hebben aan voedzaam voedsel. Starbucks is voornemens om dit programma op te schalen in de komende vijf jaar en uiteindelijk 100 procent van het voedsel van de deelnemende zelfstandige Starbucks vestigingen te redden en beschikbaar te maken voor donatie. Dat komt neer op bijna vijftig miljoen maaltijden in 2021.

Starbucks is hiervoor recent een samenwerking aangegaan met Feeding America – de grootste binnenlandse foodbank zonder winstbejag in de Verenigde Staten. In dit proces zal een koelwagen elke dag het voedsel van de Starbucks vestigingen ophalen en afleveren aan het netwerk van Feeding America.

Door de koelwagens ook te laten stoppen bij andere restaurants die willen deelnemen aan dit initiatief heeft het nieuwe programma van Starbucks de potentie om het FoodShare programma snel te laten groeien.

Partners zijn het fundament die Starbucks hun waarde voor de maatschappij laten zien

Sinds 2010 hebben Starbucks vestigingen gebak gedoneerd door middel van schenkingen aan de Food Donation Connection (FDC), een dienstverlener die gebak verzamelt in winkels van het bedrijf nadat ze niet langer kunnen worden verkocht aan klanten. Starbucks werkte samen met FDC aan een veilige proces om hun bederfelijk voedsel te kunnen gebruiken voor deze voedselbank. Dit proces zal het komende jaar worden uitgewerkt voor alle vestigingen en ook de zelfstandige Starbucks vestigingen.

“Net als veel van onze initiatieven met sociale impact, komt de innovatie en inspiratie van onze partners die vrijwillig bijdragen aan hun gemeenschappen,” zei John Kelly, senior vice-president van Starbucks Global Responsibility, Community and Public Policy. “Zij zagen de noodzaak om als Starbucks meer te gaan doen, en een manier vinden om onze schaalgrootte te gebruiken om meer voedende, kant-en-klare maaltijden naar mensen in nood te brengen.”

“Toen we gingen nadenken over de footprint van onze vestigingen in Amerika en de impact die we konden maken, enthousiasmeerde dit ons om te gaan zoeken naar wegen hoe je bederfelijk voedsel kunt gaan schenken in plaats van het weg te gooien”, zegt Jane Maly, brand manager, Starbucks Food team. “De uitdaging was het vinden van een manier om de kwaliteit van het voedsel te behouden tijdens het bezorgen. We concentreerden ons op het behouden van de temperatuur, structuur en de smaak van het voedsel, zodat wanneer we personen in nood bereiken, deze mensen hiervan veilig kunnen genieten.”

Website: Starbucks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.