Flying Nest | Hotel concept van Accor Hotels voor op unieke locaties

22-2-2019

  • The Flying Nest - credits Sebastien DupicThe Flying Nest - credits Sebastien Dupic
  • The Flying Nest - credits Sebastien DupicThe Flying Nest - credits Sebastien Dupic

Unieke hotelkamers voor op grote entertainment- en sportevenementen, waar dan ook ter wereld. Dat is wat AccorHotels wilt bereiken met hun vorig jaar gelanceerde mobiele accommodatie concept Flying Nest. Het concept heeft vorig jaar een succesvolle pilot op de 24 uur van Le Mans gehad en won de award voor ‘Best Innovation In Hotel Concept 2018’ op de World Wide Hospitality Awards. Ondertussen heeft het concept al op diverse evenementen gestaan. Met het Flying Nest concept speelt AccorHotels’ in op de wereldwijde trend van gasten die intense en exclusieve ervaringen willen ondergaan.

Flying Nest | Mobiliteit, flexibiliteit en duurzaamheid

We schreven er in onze ‘Trends in het kort week 28 in 2018 over het Flying Nest maar kwamen nu foto’s tegen die we toch graag met jullie delen. Het Flying Nest-hotel van AccorHotels’ bestaat uit een eiland waar 5 kamers op gebouwd zijn en een technische ruimte, dit zijn verbouwde marine containers, die snel en makkelijk op te bouwen en te vervoeren zijn. De kamers zijn verbonden met elkaar door middel van terrassen, wat ervoor moet zorgen dat er onderling contact is tussen de gasten. De opzet van de kamers is eenvoudig maar gezellig. Naast het tweepersoonsslaapgedeelte heb je verder de beschikking over een woonruimte en badkamer. Ook aanwezig: een minibar, nespresso apparaat, badjas en milieuvriendelijke producten. Het design van deze mobiele hotelkamers is gedaan door Ora-ïto.

Duurzaamheid

De hotelkamers van dit Flying Nest concept zijn ontworpen met oog voor duurzaamheid, de materialen, technieken en apparatuur die zijn gebruikt, zijn allemaal milieuvriendelijk. Voorbeeld: fairtrade amenities, milieuvriendelijke verf, hout uit duurzaam beheerde bossen en Ledverlichting. Het concept werkt met groene energie, zo wordt het water ter plekke gerecycled.

Evenementen

Het concept is bedoelt om unieke ervaringen aan te bieden op bijzondere evenementen. Tijdens één van de grootste sportevenementen ter wereld, de 24 uur van Le Mans, werd het hotel vorig jaar geïnstalleerd. Voor het gereedmaken van de 25 kamers was nog geen dag nodig en gasten zaten zo dicht op het circuit dat ze vanuit hun bed het evenement konden aanschouwen. Het hotel stond onder andere ook op fotografie festival Les Rencontres d’Arles en op 1.800 hoogte in skigebied Avoriaz Ski in Frankrijk maar is ook voor privé evenementen te boeken.

Website: The Accor Hotels Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.