Five Feet to Fitness | Fitness hotelkamers bij Hilton

19-6-2017

  • Hilton Five Feet To Fitness Fitness Kiosk - (c) 2017 Hilton Worldwide
  • Hilton Five Feet To Fitness Full Room - (c) 2017 Hilton Worldwide
  • Hilton Five Feet To Fitness Watt Bike - (c) 2017 Hilton Worldwide
  • Hilton Five Feet To Fitness Yoga - (c) 2017 Hilton Worldwide

Five Feet to Fitness, Hilton’s nieuwe in-room Wellness concept met elf verschillende soorten fitnessapparatuur en accessoires in deze hotelkamers. De nieuwe ‘room category’ maakt het sportievelingen makkelijker dan ooit en zij hoeven voortaan niet meer samen een hotel gym te delen. 

De kamers maken deel uit van Hilton’s innovatieve inspanningen en hebben het doel om de fitness ervaring te moderniseren. Dit nieuwe fitness concept kan aangepast worden aan de locatie van het hotel en zijn ‘vaste’ gasten. Ryan Crabbe, Senior Director, Global Wellness bij Hilton: “Een hotelkamer die nachtrust met een volledig verzorgde fitness ervaring combineert zorgt voor een nieuwe dimensie van gemak en personalisatie – een primeur in de hotelwereld. Five Feet to Fitness is zorgvuldig ontworpen om te dienen als ‘personal Wellness stage’, in combinatie met fitness apparatuur en de beste gym accessoires. Gasten zullen zich snel realiseren dat we veel verder gegaan zijn dan alleen één soort apparatuur in de kamer te plaatsen.”

Five Feet to Fitness | Wat vind je in zo’n fitness hotelkamer?

Het nieuwe type kamer beschikt over een ‘indoor cycling’-fiets van het Britse fietsmerk Wattbike. Deze kan gebruikt worden voor langere ‘indoor-cycling’ sessies of voor interval trainingen. De dynamische Gym RaxTM machine bevat accessoires waarmee onbeperkt verschillende oefeningen op het gebied van zowel kracht, core, suspension en High Intensity Interval Training (HIIT) gedaan kunnen worden.

In het hart van het ‘fitnesscentrum’ bevindt zich de Fitness Kiosk, een touch-screen scherm met het Gym Rax systeem waaruit gasten ‘lessen’ krijgen en ‘persoonlijk’ begeleid worden tijdens het hun workout. In samenwerking met Aktiv Solutions, heeft Hilton meer dan 200 fitness video gemaakt. Deze zijn te vinden in verschillende categorieën variërend van cardio, fietsen, uithoudingsvermogen, kracht, HIIT, yoga, stretch en recovery.

“De invoering van de fitness hotelkamer is grootste verandering sinds 20 jaar geleden toen Hilton voor het eerst van alle hotels ter wereld een eigen fitnessruimte in hun hotels installeerden. We weten dat sommige mensen het lastig vinden om hun gezonde levensstijl te blijven hanteren tijdens het reizen. Daarom ontwikkelden wij dit concept zodat mensen hun eigen fitness regime kunnen blijven hanteren,” aldus Ryan Crabbe.

Het creëren van een sportomgeving is slechts een deel van het nieuwe ‘in-room Wellness experience’. Five Feet Fitness biedt ook een meditatie stoel voor de bewuste reiziger, verduisterende tinten ramen voor herstellende nachtrust, Biofreeze om de spierpijn te verminderen en een selectie van eiwitten en hydraterende drankjes.

Hilton’s Five Feet Fitness is momenteel beschikbaar in het Het Parc 55 San Francisco Hilton Hotel en het Hilton McLean Tysons Corner hotel. Binnenkort wordt er uitgebreid naar andere regio’s, waaronder Atlanta, Austin, Chicago, Las Vegas, New York en San Diego.

Bron: Business Wire

Website: Hilton

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.