‘Fauchon Glamour’ in het Fauchon L’Hôtel Paris | Het hotel voor foodies in Parijs

18-9-2018

 • Fauchon L´Hôtel ParisFauchon L´Hôtel Paris
 • Fauchon L´Hôtel Paris - room with Gourmet Bar in pinkFauchon L´Hôtel Paris - room with Gourmet Bar in pink
 • Fauchon L´Hôtel Paris - one of the roomsFauchon L´Hôtel Paris - one of the rooms
 • Fauchon L´Hôtel Paris - the Gourmet Bar interiorFauchon L´Hôtel Paris - the Gourmet Bar interior
 • Fauchon L´Hôtel Paris - the exteriorFauchon L´Hôtel Paris - the exterior
 • Fauchon L´Hôtel Paris - Grand Café FAUCHONFauchon L´Hôtel Paris - Grand Café FAUCHON
 • Fauchon L´Hôtel Paris - Grand Café FAUCHONFauchon L´Hôtel Paris - Grand Café FAUCHON
 • Fauchon L´Hôtel Paris - hotel for foodiesFauchon L´Hôtel Paris - hotel for foodies
 • Fauchon L´Hôtel Paris - the interiorFauchon L´Hôtel Paris - the interior
 • Fauchon L´Hôtel Paris - The libraryFauchon L´Hôtel Paris - The library

Elke fijnproever die ooit in Parijs is geweest, kent de Parijse banketbakker Fauchon, ze staan ​​vooral bekend om hun heerlijke en mooi gemaakte desserts en gebak. Hun ‘Maison de gourmets’ bestaat al sinds 1889 en op 1 september van dit jaar lanceerden ze hun eerste hotel in Parijs, lid van de ‘Leading Hotels of the World’ en gelegen aan de Boulevard Malesherbes. Het motto van dit vijfsterrenhotel is ‘Fauchon Glamour’ ofwel in het kort G.L.A.M. Waarbij de ‘G’ staat voor Gourmandise (Glam’Hours, met zelfs een Bar Gourmet in je hotelkamer) en de ‘L’ staat voor Locatie, in het centrum van Parijs, een historisch gebouw, in de buurt van theaters en le quartier Saint-Honoré en la place Vendome om te winkelen. De ‘A’ staat voor Attenties, goede service en kleine gebaren die een verschil maken en de ‘M’ staat voor Mesdames, delicaat en subtiel design met vrouwelijk tintjes. De beroemde patisserie kondigde al eerder aan plannen te hebben om een ​​keten van 20 boetiekhotels te lanceren. Het merk is van plan om hun gastvrijheid uit te breiden naar locaties in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

De details van ‘Fauchon Glamour’

Het Fauchon L’Hôtel Paris heeft 37 kamers en 17 suites, de kleinste hotelkamer is 25m2 en de grootste suite is 100m2. Hun gasten zullen dagelijkse kleine verrassingen op hun kussens vinden samen met een  ‘infusion artisanale’ en elke hotelkamer heeft een televisie met toegang tot Spotify en Netflix. Alle kamers bieden uitzicht op Parijs en zoals hierboven vermeld, heeft elke kamer een exclusieve Gourmet Bar met daarin een selectie Fauchon-producten.

Het ontbijt wordt geserveerd op de hotelkamer of in La Grand Café Fauchon, evenals de lunch en het diner. Met producten zoals de beste hammen uit Bretagne, Corsica, Sardinië en vers gerookte Franse zalm. Het Grand-café biedt 60 zitplaatsen. Het hotel heeft een spa waar je kunt kiezen uit diverse massages en behandelingen. Het merk Spa Carita is bekend bij veel Parijse dames. De spa heeft ook een hamam.

Architect Richard Martinet heeft getekend voor het ontwerp en l’Atelier Paluel Marmont voor het interieur. Het hotel wordt vast een ​​icoon waar je grootse gastronomische momenten kunt beleven en midden in het Parijse leven kunt staan, kortom een ​​hotel voor foodies! Bekijk de foto’s hierboven maar eens!

Website: Fauchon L'Hôtel Paris

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.