Fairmont Hotels & Resorts vieren ‘Pollinator Month’ | fairmontbeesustainable.com

25-6-2019

  • fairmontbeesustainable.comfairmontbeesustainable.com
  • fairmontbeesustainable.comfairmontbeesustainable.com
  • fairmontbeesustainable.comfairmontbeesustainable.com

Fairmont Bee Sustainable lanceerde recent een nieuw digitaal platform waarop live-bijenkorfmonitoring en diepgaande honinganalyse zijn te volgen, dit om het bewustzijn rondom de gezondheid van bijen te vergroten. Om ‘Pollinator Month’ (de maand van de bestuivers) te vieren, heeft Fairmont Hotels & Resorts, pionier op het gebied van verantwoord toerisme en gezonde milieupraktijken, de volgende evolutie van zijn Bee Sustainable-programma aangekondigd met de lancering van een nieuwe interactieve digitale hub, fairmontbeesustainable.com. Het nieuwe platform is ontworpen om gasten en Fairmont-collega’s te informeren over het belang van de gezondheid van bijen wereldwijd. Daarnaast willen ze bezoekers enthousiasmeren via grondige analyses, real-time bijenkorfmonitoring en de nieuwste updates over de bijen en de bijenhotels op de daken van hun hotels.

fairmontbeesustainable.com

“Fairmont is het eerste luxehotelmerk dat een bijenprogramma ter plekke ontwikkelde en is marktleider in de ondersteuning van duurzaamheid; de evolutie van onze aanhoudende inzet in de afgelopen 10 jaar met de oprichting van ons Bee Sustainable-initiatief is geen uitzondering,” aldus Sharon Cohen, vice-president van Fairmont Brand. “Fairmont hotels over de hele wereld zijn erg trots op de bijdrage aan hun lokale gemeenschap en op de ontwikkeling van onze lokale bijenkorven en duurzame bijenomgeving. Zo kunnen we het belang van de gezondheid van bijen wereldwijd verder bevorderen.”

Om ‘een dag in het leven van een Fairmont bij’ met de gasten te delen , heeft het merk een spannende digitale pilot ontwikkelt, de eerste in zijn soort in de gastvrijheidsindustrie. Voor deze pilot installeerden ze camera’s en apparaten voor het volgen van het leven in de bijenkorven op de daken van vijf van hun hotels over de hele wereld. U kunt een kijkje nemen op fairmontbeesustainable.com. Hotels die meedoen met deze pilot zijn;  Vancouver’s Fairmont Waterfront, Fairmont Washington D.C., Fairmont Yangcheng Lake in China, Fairmont Mount Kenya Safari Club en Fairmont San Francisco. State-of-the-art technologie volgen het aantal bezoekende bijen en de afstand die ze per dag afleggen, terwijl ze ook gegevens verzamelen over de honing en een analyse maken van de gebruikte bloemen-, bomen- en planten nectar, het maakt een indeling per kleur volgens de Pfund schaal en de vochtigheidsgraad.

Pollinator Month

Pollinator Month wordt door de Fairmont-hotels over de hele wereld gevierd met op maat gemaakte ‘onsite’ activiteiten, waaronder interactieve gastervaringen, speciale menu’s en aanbiedingen op maat voor een verblijf. Fairmont Waterfront in Vancouver lanceert zijn eigen vlog-serie, ‘The Buzz’ in een poging om het belang van bijen te delen en positieve community-connecties te creëren via korte en betekenisvolle verhalen. Fairmont Yangcheng Lake in Kunshan, China heeft een ‘Be a Beekeeper’-pakket ontwikkeld dat beschikbaar is van juni tot december 2019 met  op honing geïnspireerde menu’s voor twee, een exclusieve bijen ontvangst en mini-imker cursussen. Fairmont Orchid op Hawaii’s Big Island heeft een ‘Botanical Garden and Bee Tour’ gelanceerd om de betekenis te vieren die de bijen hebben voor de Hawaiiaanse cultuur, het culinaire aanbod en de inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Deze tour eindigt met een honing- en wijnproeverij.

Fairmont’s inzet voor een proactieve bescherming van het milieu

Al bijna 30 jaar zet Fairmont Hotels & Resorts zich in voor proactieve bescherming van lokale omgevingen via haar bekroonde Fairmont Sustainability Partnership, hetgeen nu onderdeel is van het Planet21-programma van Accor. In het afgelopen decennium heeft Fairmont zich gecommitteerd aan het verbeteren van de algehele gezondheid en het behoud van bijensoorten wereldwijd en heeft het meer dan 40 bijenstallen en wilde bijenhotels gebouwd op hun hotels over de hele wereld. Ook bijvoorbeeld op het wereldwijde hoofdkantoor van Accor in Parijs. Voor gasten die de gezondheid van bijen thuis willen ondersteunen, heeft het merk zijn eigen mini-bijenhotels deze zomer beschikbaar op fairmontstore.com.

 

 

 

 

 

 

Website: Fairmont bee sustainable 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.