Faena Hotel Miami Beach | Slapen tussen kunst

29-4-2019

  • Faena Hotel Miami Beach - Gone but not ForgottenFaena Hotel Miami Beach - Gone but not Forgotten
  • Faena Hotel Miami BeachFaena Hotel Miami Beach
  • Faena Hotel Miami Beach - Living Room - credits Todd EberleFaena Hotel Miami Beach - Living Room - credits Todd Eberle
  • Faena Hotel Miami Beach - Suite - credits Nik KoenigFaena Hotel Miami Beach - Suite - credits Nik Koenig
  • Faena Hotel Miami Beach - Sunbar - credits Bill WisserFaena Hotel Miami Beach - Sunbar - credits Bill Wisser
  • Faena Hotel Miami BeachFaena Hotel Miami Beach
  • Faena Hotel Miami Beach - Faena TheaterFaena Hotel Miami Beach - Faena Theater

Afgelopen januari hebben we Miami Beach bezocht, helaas slechts één nacht en op het laatste moment, dus was dit hotel al volgeboekt. ’s Ochtends hebben we echter heerlijk gefietst over het schilderachtige fiets/wandelpad langs het strand en hebben dit artistieke hotel even bekeken.  Ontbijten zat er ook niet in, dat was ook volgeboekt, maar wandelen door de ingang naar de tuin met het beroemde kunstwerk van Damien Hirst ‘Gone but not Forgotten’, was het bezoekje zeker waard. Het Faena Hotel Miami Beach maakt deel uit van de ‘Leading Hotels of the World’ en staat bekend om hun toewijding om het gewone tot het buitengewone te transformeren. In het hotel kun je slapen tussen kunst, onder meer tussen opmerkelijke werken van Damien Hirst, Jeff Koons, Alberto Garutti, Gonzalo Fuenmayor, Manuel Ameztoy en Juan Gatti.

Dus als je naar Miami Beach gaat en van kunst houdt, raden we je zeker aan om te kijken of je in dit artistieke hotel kunt verblijven! Je kunt natuurlijk ook proberen te reserveren in één van de restaurants of een drankje gaan drinken in de Saxony Bar!

Slapen tussen de kunst

Eigenaar Alan Faena heeft het historische Saxony Hotel opnieuw bedacht, dit hotel werd oorspronkelijk gebouwd in 1947 door George Sax en ontworpen door Roy F. France. Het stond ooit bekend als de ‘Queen of Collins Avenue’, en in de jaren 50 en 60 was het glamour en glitter in dit hotel waar Hollywood-iconen zoals Frank Sinatra, Marilyn Monroe en Dean Martin optraden.

Alan Faena zag al helemaal voor zich hoe hij de 169 kamers en suites en 13 penthouse-woningen die zich op de bovenste twee verdiepingen van het pand bevonden, ging verbouwen. Om zijn visie tot leven te brengen, liet hij filmregisseur/producent Baz Luhrmann en Catherine Martin, een kostuumontwerpster die 2 ‘Academy Awards’ heeft gewonnen, het verhaal creëren voor wat de essentie zou worden van het hotel. Samen creëerden ze een kunstzinnige beeldtaal die herinnert aan de glamour van de jaren 1950: verbluffende art-deco-uitstraling, ouderwetse grandeur, hardhouten vloeren, weelderige faena roodfluwelen en koelblauw betegelde badkamers.

Faena Hotel Miami Beach

Het hotel beschikt over een aantal restaurants en bars, waar gebruik gemaakt wordt van lokaal geteelde producten, terwijl de rijke culinaire traditie van Latijns- en Zuid-Amerika wordt gevierd. Het restaurant ‘Pao by Paul Qui’ met uitzicht op de oceaan wordt geleid door chef-kok Paul Qui, die bekroond is met een ‘James Beard award’, hier geniet je van zijn moderne, culinaire Aziatische keuken. Restaurant ‘Los Fuegos door Francis Mallmann’, staat onder toezicht van één van de meest gevierde chefs van Zuid-Amerika, Francis Mallmann. Hier geniet je van zijn eigentijdse kijk op traditionele Argentijnse gerechten met geroosterd vlees, vis en groenten die worden bereid in een open keuken.

Het Faena Hotel Miami Beach heeft ook een theater, het ‘Faena Theatre’, met twee niveaus en een podium voor liveshows en entertainment. De ‘Saxony Bar’, een exclusieve, intieme bar die doet denken aan de glamour van de Gouden Eeuw van Miami Beach en ‘La Cava’, een privé-eetzaal met 25 zitplaatsen genesteld in de wijnkelder van het hotel. Daarnaast kunnen gasten genieten van muziek en live artiesten, heerlijke wijnen en ambachtelijke cocktails in de ‘Living Room’.

Een deel van het hotel is het ‘Tierra Santa Healing House’, een unieke Zuid-Amerikaans geïnspireerde spa met een holistische benadering van genezing, fitness en ontspanning. Omdat wellness centraal staat in de filosofie van Faena, bestrijkt Tierra Santa Healing House een hele verdieping van het opmerkelijke hotel.

De mensen achter het artistieke verhaal

Alan Faena, een Argentijnse ontwikkelaar en hotelier, is ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het vervallen havengebied van de wijk Puerto Madero in Buenos Aires. In Miami Beach bracht hij samen met zijn (miljardair) zakenpartner, Len Blavatnik, een aantal gerenommeerde creatievelingen naar het hotel. Samen verbouwden zij het hotel uit 1947, en het omliggende Faena-district, een project van ruim $ 1 miljard dat vijf blokken op de Collins Avenue in Miami Beach beslaat. Baz Luhrmann, Catherine Martin en de Antwerpse firma Studio Job waren betrokken bij het hotelconcept, het ontwerp en het verhaal. Bekijk de hotels in Buenos Aires. ^Marjolein

Website: The Faena Hotel Miami Beach

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.