Explosieve groeier in Leisure-land; de Escape Rooms

8-2-2016

Vorige week hebben onze collega’s van Van Spronsen & Partners horeca – advies een brancheboekje gepubliceerd over een nieuwe trend in leisure-land, De Escape Room in beeld 2016. In 2013 zijn de eerste escape rooms in Nederland gevestigd. Eind 2015 waren er inmiddels 133 locaties en dit aantal is snel groeiende.

Wie bezoekt de Escape Rooms?

De ‘escape room’ kent zijn oorsprong in de game-industrie (escape-games). Diverse spannende benamingen zijn in omloop zoals ‘escape bus’, ‘escape mission’, ‘escape house’, ‘breakout room’ en ‘real-life Xcape’. Het concept is eenvoudig; je sluit een groep mensen op in een kamer waaruit ze moeten ontsnappen door samen te werken aan het oplossen van raadsels en puzzels. De ‘escape room’ richt zich op de interessante doelgroep van particuliere en zakelijke gebruikers tussen de 25 en 45 jaar. De verwachting is dat de vraag de komende jaren nog fors zal toenemen aangezien de meeste consumenten het concept nog moeten leren kennen en wel eens iets nieuws willen proberen.

Verder in dit brancheboekje ‘De Escape Room in beeld 2016‘, aantallen en vestigingsplaatsen in Nederland, de geschiedenis, trends en een toekomstvisie.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.