Eten in een kunstwerk bij restaurant Rebelz aan de Rotte

3-3-2016

Bij restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam, eet je in een kunstwerk en draag je bij aan een maatschappelijk doel.

27 februari werd restaurant Rebelz aan de Rotte geopend. Een bijzonder restaurant in meerdere opzichten: het interieur, de keuken en het personeel. Het restaurant biedt plaats aan zo’n 70 gasten die er terecht kunnen voor lunch, high tea, diner, catering, vergaderingen en partijen. In de zomer komt er een terras op een ponton waar je met bootjes aan kunt leggen.

Rebelz aan de Rotte ziet eruit alsof je een kunstwerk binnenstapt, gerealiseerd door de kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam die bekend zijn van de Hoorn des Overvloeds in de Markthal van Rotterdam.

De Syrische Chefkok Maher Al Sabbagh staat in de keuken. Maher is een gepassioneerde kok die al op jonge leeftijd in de keuken was te vinden. Hij heeft een eigen restaurant in Maastricht, Marres Kitchen. Hij brengt Levantijnse invloeden mee uit zijn geboorteland. De Levant is het Oostelijk deel van het Middellandse zee gebied; Syrië, Jordanië, Libanon en Israël. Een keuken met geurige kruiden en specerijen.

In de bediening werken naast vakkrachten ook een aantal ex-gedetineerde vrouwen die een kans krijgen zich om te scholen tot kok of gastvrouw en zo een betere kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Initiatiefnemers

Karin Nijman en Klaasjan Krook zijn de initiatiefnemers van restaurant Rebelz aan de Rotte. Hun droom is om met elkaar een positieve beweging op gang te brengen in de maatschappij. Ze hebben al plannen voor meerde vestigingen waar dan ook ex-gedetineerde vrouwen aan de slag kunnen. Rebelz aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting DOEN, Start Foundation en het VSBFonds.

Website: restaurant Rebelz aan de Rotte

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.