Essentieel: een marketingactie moet lokaal scoren.

30-9-2014

  • street diner het schellinkjeBy Daan Prest
  • street diner het schellinkje

In reactie op het artikeltje van de landelijke actie ‘Streetdine’ van de JRE (Jeune Restaurateurs d’Europe) attendeerde Jan Vrielink, eigenaar van onder andere Het Schellinkje in Meppel, ons op de actie ‘Street-Dining’ die zijn organisatie in 2012 en 2013 heeft gedaan. Het restaurant is gelegen buiten het directe centrum van Meppel en om het winkelende publiek toch kennis te laten maken met ‘Het Schellinkje’ werden ze verrast met een ingedekte tafel, een glaasje wijn en een gerechtje. Een goed voorbeeld van hetgeen we willen bereiken met Horecatrends, dat ondernemers elkaar inspireren tot een eigen uitvoering van een marketing actie, aangepast aan de mogelijkheden van de organisatie en de locatie. Het belangrijkste is dat het effect lokaal meetbaar moet zijn! De actie en de berichten hierover in de lokale krant en op de sociale media moeten gasten enthousiasmeren om bij jou te komen eten. Lees hier hoe de medewerkers van ‘Het Schellinkje’ de actie hebben uitgevoerd en de reacties erop…

‘Het Schellinkje’ in actie:

Winkelende voorbijgangers werden midden in het centrum op diverse locaties overvallen met de vraag of ze Restaurant ‘Het Schellinkje’ kenden. Bij hun antwoord zowel Ja als Nee, werd hun gevraagd of ze misschien iets van ‘Het Schellinkje’ wilden proeven. Vervolgens kwamen er 2 medewerkers tevoorschijn die een ingedekte tafel met 2 stoelen midden op de winkelpromenade plaatsten. De gasten kregen een glas wijn ingeschonken en er werd een speciaal gerecht geserveerd. Al smullend trok deze culinaire overval binnen no time veel bekijks. Van de, eerst wat aarzelende, gasten en van het winkelende publiek kregen ze erg veel leuke reacties. Er werden foto’s gemaakt en heel veel berichten geplaatst op Facebook en Twitter.

Website: Het Schellinkje

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.