Er komt een Nutella Festival naar Nederland!

29-2-2016

  • Frietje Nutella van Piet Friet

Wat als grap op Facebook begon is inmiddels uitgegroeid tot het eerste Nutella Festival van Nederland, dat zal plaatsvinden op 16 juli in Amsterdam.

Nutella Festival

Het begon als een grap, een Facebook pagina genaamd ‘Nutella Festival’. Maar na één dag hadden ruim 5.000 mensen zich aangemeld en 13.000 anderen zeiden interesse te hebben. Initiatiefnemer Akie Hamam besloot daarom het festival door te zetten en op grote schaal te organiseren. Goed nieuws voor de chocolade liefhebber! Het evenement zal op 16 juli van 13:00 uur tot 23:00 uur worden gehouden op het, in het april nieuw te openen, Stadspodium terrein in Amsterdam. Het terrein biedt plaats aan circa 10.000 festivalgangers. Tijdens het ‘Nutella-Festival’ is er plaats voor 7.000 Nutella liefhebbers. Inmiddels zijn er circa 3.700 kaarten verkocht.

Het is de eerste keer dat dit festival naar Nederland komt. Het eerste Nutella festival ooit wordt in april dit jaar gehouden in Australië. Het festival is overigens (nog) niet gesponsord door Nutella zelf.

Variaties met Nutella

Zoals de naam al aangeeft zal het culinaire event draaien om de hazelnootpasta van Nutella. Er zullen meer dan 100 verschillende gerechten en snacks zijn gemaakt met Nutella. Volgens Akie Hamam zijn er gerechten verkrijgbaar zoals fruitshakes met Nutella, pannenkoeken, toetjes maar ook hartige gerechten en zelfs insecten met Nutella. Als je al die chocolade zat bent zijn er ook burgers en salades zonder Nutella te koop. “Er komen verschillende live bandjes en foodtrucks. We doen er alles aan om het een professioneel evenement van te maken”, aldus Akie.

Het frietje Nutella van cafetaria Piet Friet in Roermond mag eigenlijk niet ontbreken vind ik. Zijn combinatie trok de afgelopen weken al veel media aandacht. Alles wat met Nutella wordt verkocht lijkt op dit moment te werken.

Kaartverkoop

Een entreebewijs is verplicht als je het Nutella Festival wilt bezoeken. De kaartverkoop verloopt in meerdere fases. De prijzen variëren van €8,- tot €12,-. Wees er snel bij want al meer dan de helft van de kaarten is verkocht!  ^Bram Kosterink

Website: Nutella Festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.