Energieneutraal McDonald’s restaurant bij het Walt Disney World Resort

14-7-2020

  • The net zero energy-designed McDonald's restaurant at Walt Disney World Resort
  • This is how McDonald's created their net zero energy-designed restaurant at Walt Disney World Resort
  • This is how McDonald's created their net zero energy-designed restaurant at Walt Disney World Resort
  • This is how McDonald's created their net zero energy-designed restaurant at Walt Disney World Resort

Wat als een restaurant al zijn eigen stroom kan opwekken uit hernieuwbare energie? McDonald’s heeft een uniek restaurant gebouwd dat daarvoor speciaal ontworpen is: hier creëren zij ter plekke genoeg hernieuwbare energie om 100% van de energiebehoeften op jaarbasis te dekken. Dit  wereldwijde flapship restaurant op het gebied van duurzaamheid zal dienen als een leercentrum voor McDonald’s om oplossing te testen waarmee zij het energie- en watergebruik willen verminderen. De vestiging is ook het bewijs van de voortdurende inzet van het bedrijf voor duurzame innovatie.

Energieneutraal McDonald’s restaurant | Het wereldwijd flagship restaurant op gebied van duurzaamheid

Het onlangs gerenoveerde gebouw bevindt zich aan de westkant van het terrein van Disney op Buena Vista Drive, in de buurt van de All-Star Resorts in Orlando, Florida. Alle parken en resorts zijn daar momenteel nog gesloten. Gedurende de ‘soft-launch’-periode is het restaurant alleen geopend voor Drive Thru – en McDelivery-service. Maar McDonald’s kan niet wachten om binnenkort klanten te verwelkomen om te genieten van alle innovatieve interieurfuncties. Zoals alle McDonald’s-Restaurants heeft de locatie strikte maatregelen genomen om klanten en hun personeel te beschermen tijdens de COVID-19 pandemie. Om de energie neutrale status van het restaurant te versterken, zal McDonald’s volgend jaar de Zero Energy-Certification van het International Living Future Institute nastreven. Gegevens en ervaringen van het restaurant zullen ook een informatiebron zijn voor de wereldwijde duurzaamheidsinspanningen van McDonald’s. Hieronder de vooruitgang in de richting van het, door McDonald’s en op wetenschap gefundeerde doel voor 2030 om de uitstoot van broeikasgassen met 36% te verminderen in hun restaurants en kantoren. Dit in vergelijking met een basisjaar 2015.

Bekijk het duurzame pand in deze video:

 

Bron: McDonald's 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.