Eerste editie Amsterdam Taco Festival | Eén groot smakelijk fiësta!

26-10-2021

  • Taco FestivalThe Amsterdam Taco Festival - credits LVF
  • Amsterdam Taco FestivalThe Amsterdam Taco Festival - credits LVF Food
  • Taiyari tortillas - credits bySam.nlTaiyari tortillas - credits bySam.nl
  • Taiyari tortillasTaiyari tortillas - credits bySam.nl

Je hoeft niet helemaal naar Mexico te vliegen om jezelf onder te dompelen in Mexicaanse sferen, want dit najaar komt Mexico gewoon naar Amsterdam! Op zaterdag 20 en zondag 21 november 2021 vindt namelijk de allereerste editie van het Amsterdam Taco Festival plaats binnen in het monumentale pand Het Sieraad op de Postjesweg 1 in Amsterdam West. Het festival begint op beide dagen om 11 uur!

Om de hoeveelheid bezoekers te verdelen over de dag wordt er gewerkt met time slots om binnen te lopen. Je koopt dus een ticket voor een bepaalde entreetijd. Eenmaal binnen mag je zolang blijven als je wilt zodat je van alle verschillende Mexicaanse snacks kunt snoepen. Verder in het artikeltje een link naar waar je tickets kunt bestellen. 

Leestijd: 1 minuut, tickets bestellen kan iets langer duren…

Amsterdam Taco Festival | Een Mexicaanse mercato in ‘Het Sieraad’

Met haar grote glazen dak en centrale ligging is het Atrium van Het Sieraad de perfecte locatie om omgetoverd te worden tot één groot Mexicaanse mercato. Terwijl je binnen lekker warm en droog zit, geeft het glazen dak je het gevoel buiten te vertoeven.

Struin langs de verschillende foodstands, vergaap je aan al het lekkers dat er te koop is en maak kennis met de geuren en smaken van Mexico. Tijdens het festival zullen meerdere (Mexicaanse) ondernemers paraat staan om je kennis te laten maken met ‘hun’ Mexico. Zo heb je Pedro Mouneau, jaren geleden heeft hij het alom bekende Los Pilones opgericht met zijn broer en nu runt hij het succesvolle Piloncito. Op het Amsterdam Taco Festival kan je zijn taco’s met verschillende stoofvleesjes of flautas de pollo eten. Of wat dacht je van de Mexicaanse Gabriel van de foodtruck Ay Caray!, hij laat je graag proeven van zijn versie van de alambres de pollo en fajitas de pollo. Stort je op de lamstaco of holy pastor van Local Dealer, zet je tanden in chipotle braised beef taco’s van Taqueria Lima of laat je verrassen door de lekkernijen van Duck Truck, Corazón Contento, Caliente Latin Food, Caramba en Chiapas Taco Cartel. Vergeet ook niet even langs de stand van Sweet Heat te lopen, deze boys hebben een crimineel lekkere hot honey die heel erg goed smaakt bij taco’s.

 

Verse tortilla’s | Kijk hoe ze gemaakt worden en neem ze mee naar huis

Wat is het verschil tussen een tortilla en een taco? Wat gaat er in een échte Mexicaanse tortilla en hoe wordt deze gemaakt? De uit Mexico-Stad afkomstige Karla runt al jaren tortillería Taiyari in Uithoorn en speciaal voor het Amsterdam Taco Festival neemt ze haar gigantische Mexicaanse tortillamachine mee om bezoekers te laten zien hoe je échte maïstortilla’s maakt. Natuurlijk kan je de tortilla’s ook proeven en mee naar huis nemen.

Amsterdamse tequila

Van al die taco’s krijg je natuurlijk dorst, Iris en Ambre van het eerste Amsterdamse tequila merk LALA Tequila zorgen voor tequila(cocktails) waarmee je je keel kunt smeren. Het Amsterdam Taco Festival vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 november vanaf 11.00 uur in Het Sieraad op de Postjesweg 1 in Amsterdam West. Koop hier je tickets voor zaterdag 20 november 2021 of koop hier je tickets voor zondag 21 november 2021. Wil je op de hoogte blijven van alle ins & outs van het allereerste Amsterdam Taco Festival? Zorg er dan voor dat je jezelf op aanwezig zet voor het Facebookevent en mis geen enkele update.

Website: Amsterdam Taco Festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.