Een lobby als huiskamer van het hotel.

9-10-2014

  • Opening Mercure Amsterdam
  • Opening Mercure Amsterdam
  • Opening Mercure Amsterdam
  • Opening Mercure Amsterdam
  • Opening Mercure Amsterdam
  • Opening Mercure Amsterdam

Afgelopen donderdag werd het flagship hotel van Mercure heropend, het Mercure Amsterdam City. De complete lobby, het restaurant, de flexibele werkplekken en de lounge zijn samengevoegd. Dit alles is gedaan om te voldoen aan de veranderende behoeftes van de hotelgasten. “Mensen zijn bereisder dan ooit, weten nog beter wat ze willen en streven dat ook na. De roep om comfort én authenticiteit is groot. Met het geheel vernieuwde Mercure Hotel Amsterdam City bieden we de hoge internationale standaarden die je mag verwachten van een internationale hotelketen en laten we gasten tegelijkertijd kennis maken met lokale elementen die het hotel een eigen, persoonlijke touch geven,” aldus Caro van Eekelen, COO van Accor Hotel Services Benelux.

Erwin van der Graaf, area manager Mercure Hotels Nederland, noemt het vernieuwde concept de ‘huiskamer’ van het hotel. De grenzen vervagen: zo zijn het restaurant, de bar en de openbare ruimtes multifunctioneel inzetbaar en niet van elkaar afgesloten.

Het concept, dat doet denken aan het Nederlandse landschap en klimaat, is ingericht met robuuste houten meubels, zachte schapenvachten en druppelvormige lampen. Ook de gerechten en dranken die worden geserveerd in de bar en het restaurant hebben veelal een lokaal karakter. Zo is een groot deel van de bieren gebrouwen in Amsterdam en zijn ook de likeuren afkomstig uit de hoofdstad.

Van der Graaf: “In veel landen zijn restaurants en lounges van hotels ‘the place to be’. Nederlanders associëren deze plaatsen vaak als afstandelijk. Juist doordat onze RestaurantLounge Floor een sterk lokaal karakter heeft, verwachten we dat dit mensen uit de buurt aanspreekt. Voor een inspirerende flexwerkplek, een kleine vergadering of zakenlunch of een borrel na werktijd hoeft men niet meer ver te reizen.”

ACCOR zit dit jaar niet stil: zo is afgelopen weekend het nieuwe concept van Novotel geopend in Den Haag, Suite Novotel. Dit hotel biedt uitsluitend suites aan met een minimale grootte van 30m2 en is gericht op “longstayers”. Dit zijn gasten die een langere tijd verblijven, daarom hebben alle suites o.a. een kitchenette. Ook het Ibis opent binnenkort een nieuw hotel. In het Wijnhavengebied te Rotterdam wordt 15 oktober het Ibis Rotterdam City Centre officieel geopend. Mercure zal op korte termijn ook een nieuw hotel aankondigen dat gevestigd is tegen het centrum van Amsterdam aan.

Bram Kosterink adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies

Website: Mercure Hotel Amsterdam City

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.