Een geweldige Griekse salade!

21-9-2015

Inspiratie door restaurant ‘Funky Gourmet’ in Athene, het ‘signature’ gerecht van de chefs Georgianna Hiliadaki en Nick Roussos: hun Griekse salade!

Onlangs las ik dat Coolhaus is begonnen met het verkopen van pizza ijs. Het ijs wordt niet gemaakt met dezelfde ingrediënten als pizza, maar volgens de website van Munchies creëren ze dezelfde smaak met ingrediënten zoals mascarpone, olijfolie, zongedroogde tomaten, verse basilicum en wat zout. Coolhaus, dat ik ken via de food trucks in New York City, verkoopt meer vreemde ijssmaken, denk bijvoorbeeld aan; ‘Avocado Zeezout’, ‘Bier & Pretzels’ of ‘Bruine beboterde gekonfijte spek’. Onlangs at ik echter een nog vreemder ijsje met een heerlijke smaak in Athene.

Koks van Funky Gourmet creëren een geweldige Griekse salade

Vorige week had ik het genoegen om tijdens een bezoek aan Athene te mogen eten bij Funky Gourmet (** Michelin). De chef-koks Georgianna Hiliadaki en Nick Roussos creëerden een uitstekend menu vol verrassingen. Eén van de meest bijzondere items was hun Griekse salade, een ijsje halverwege het menu. Het is hun ‘signature’ gerecht en we waren echt verrast door de smaaksentatie van het ijsje. Je verwacht niet de smaak van een salade met komkommer, tomaat en feta kaas duidelijk te herkennen in een zeer smaakvol ijsje.

Inspiratie uit Athens, Funky Gourmet

Hoewel dit artikel vooral gaat over hun ‘signature’ gerecht, kan ik iedereen die naar Athene gaat van harte aanraden een reservering maken bij Funky Gourmet. Het restaurant is verstopt in één van de oudere delen van Athene. Daar creëerden de chefs en hun partner Argyro Hiliadaki een restaurant dat iemand die graag verrast wil worden zeker moet bezoeken. We genoten van hun gerechten, de gastvrijheid en daarnaast van de heerlijke wijn van het eiland Santorini!

Website: Funky Gourmet

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.