Een ambachtelijk bierhotel in Manchester | DogHouse Hotel by BrewDog

24-8-2021

  • The Doghouse HotelThe Doghouse Hotel

Onafhankelijke, ambachtelijke brouwer BrewDog, heeft onlangs zijn langverwachte, ambachtelijke bierhotel geopend: DogHouse Manchester, met een locatie in het stadscentrum, op slechts vijf minuten van het Northern Quarter. Hier kunnen bierliefhebbers genieten van 18 kamers met op maat gemaakte BrewDog-accenten, zoals een bierkoelkastje in de douche, biertaps en een volledig gevulde minibar, plus een fantastische tapkamer met 30 taps ambachtelijk bier en een rooftop bar, waar je perfect naar de sterren kunt kijken.

Met enkele echt gave functies in het DogHouse hotel, zoals gratis bier voor het hergebruiken van je kamerhanddoeken; de 24-uurs hotdogs te bestellen via WhatsApp en natuurlijk de bartender die elke gast in checkt met een gratis biertje. Of het hondenpakket voor de meer dan welkome viervoeters, we vragen ons af of hier ook een biertje voor de hond in zit? Bekijk ook de bierdouche!

Leestijd: 2 minuten

DogHouse Hotel by BrewDog in Manchester

De ervaring begint vanaf het moment dat gasten arriveren: ze worden bij aankomst begroet met een gratis biertje door een barman die hun ook incheckt. Daarna kunnen gasten genieten van een bluetooth-bestuurd muzieksysteem op de kamer, inclusief een gitaar en platenspeler met een vinylselectie van Piccadilly Records ter ere van lokale artiesten uit Manchester. Er zijn ook gratis passen voor een plaatselijke sportschool beschikbaar voor elke DogHouse-gast. Zoals bij alle BrewDog-locaties, is DogHouse Manchester een hond-vriendelijk hotel waar gasten een gratis hondenpakket kunnen aanvragen – inclusief hondenmand, waterbak en hondensnoepjes – voor overnachtingen met hun trouwe viervoeters. Zou er een hond-vriendelijk biertje in dit hondenpakket zitten?

Focus op ambachtelijk bier en duurzaamheid

Naast de epische kamers met bierthema, heeft DogHouse Manchester een rooftop bar, compleet met een taco-hut en tien biertaps van topkwaliteit. Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt van deze onderneming (naast bekroond ambachtelijk bier natuurlijk!), met initiatieven zoals gratis Brompton-fietsverhuur en de beloning van gratis bier voor het hergebruik van je kamerhanddoeken, die allemaal bijdragen aan de op duurzaamheid gerichte referenties van het hotel. Bekijk hun website voor het geweldige design in de kamers.

Als onderdeel van het overkoepelende doel voor het terugbrengen van CO2-uitstoot, is een levende muur van 26.000 planten geïnstalleerd bij DogHouse Manchester. Deze muur staat voor de missie van BrewDog om het meest duurzame drankenmerk ter wereld te worden. Eerder dit jaar werd BrewDog een gecertificeerd B Corp-bedrijf – een status die wordt toegekend aan bedrijven die streven naar een meer inclusieve en duurzame wereld.

James Watt, medeoprichter van BrewDog, over het hotel: “DogHouse Manchester markeert een nieuw tijdperk voor de ambachtelijke bierrevolutie. In de afgelopen tien jaar hebben we de ambachtelijke bierscene op zijn kop gezet en hiermee laten we opnieuw de kracht van bier zien. Zoals altijd voedt ons leger van Punks elke missie en het DogHouse is slechts een klein deel van de epische reis die we samen maken. Van welkom-pints tot bierkoelkasten onder de douche; The DogHouse is ons geschenk aan het gepassioneerde en toegewijde leger van bierfans die ons bij elke stap hebben gesteund. We zijn niets zonder onze gemeenschap en dit hotel viert dat… en waar kan dat beter dan in een van de grootste steden van het Verenigd Koninkrijk? Met onze DogHouse-hotels willen we een nieuw soort gastvrijheidservaring inspireren, waarbij we onze grootste passies combineren: reizen en ongelooflijk bier – met duurzaamheid als kern.”

We vinden de manier waarop ze de bierdouche buiten het hotel hebben nagemaakt tijdens het bouwen fantastisch, bekijk de video hieronder!

Website: Brewdog

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.