Eastwood voor personalisatie van je eigen diner

9-6-2015

Afgelopen vrijdag was Armand te gast bij Eastwood, het nieuwe pop-up restaurant van DoubleTree by Hilton op loopafstand van Amsterdam CS. Op 22 mei is de zaak geopend en de locatie heeft twee functies. In de ochtend dient het als ontbijtrestaurant voor het hotel en elke namiddag wordt het omgebouwd tot grillrestaurant. De tafelbladen, krijtborden, schilderijen en verlichting krijgen een andere look. Zelfs de kleding van de medewerkers moet er aan geloven.

Eastwood

Het restaurant is gevestigd onder het hotel en heeft veel potentie. Zeker als het terras buiten staat zal het bezoekers trekken die langskomen, hoewel het niet op de gebruikelijke route richting het centrum ligt. Waar bij de aankondiging werd gefocust op een ‘beer & grill’ stijl, zou de beschrijving ‘assemble your own perfect dinner’ misschien nog beter passen. Het is namelijk geen restaurant voor mensen met keuzestress door alle vele personalisatiemogelijkheden om aan jouw unieke smaak te voldoen.

Bouwstenen

Op het menu staan verschillende bouwstenen waaruit de gerechten zijn samen te stellen. Aardappelen zijn gepoft te krijgen, als dunne frietjes of handgesneden patat. En uiteraard zijn er verschillende groenten en bijgerechten als risotto te bestellen en voor het hoofdgerecht is te kiezen uit vlees, vis of vega. Voor de liefhebbers van een flink stuk exclusief vlees zijn er porties tot 800 gram te krijgen.

Keuzepalet voor personalisatie

Met een keuzepalet van verschillende vleesmessen is zelfs de meest kritische messenexpert te plezieren, het is vermakelijk om te kiezen uit een vijftal vlijmscherpe messen die op een soort magnetische snijplank zijn gepresenteerd door de ober. Eerder schreven we over het gebruik van een kruidenkar en de mogelijkheid om zelf verse kruiden te knippen aan tafel. Bij Eastwood zet de ober een kar met kruiden bij de tafel waarop ook een ruime keuze van sauzen in weckflessen staat.

Gedeelde ijsemmer met toppings

Bij het serveren van het dessert, zette de ober een emmertje ijs op tafel met een stuk of negen toppings. Een feest om op deze manier met het dessert bezig te zijn en het emmertje te delen. Het was wel lastig om de speciale toppings uit elkaar te houden, dus een stijlvol kaartje met de ingrediënten erop zou het completeren.

Kleine details

Eastwood is tot in de puntjes uitgewerkt en er zijn veel elementen terug te vinden die de afgelopen jaren als tip op Horecatrends.com zijn voorbijgekomen. Dan zijn details als gestempelde papieren broodzakjes, naambordjes voor het personeel, Amsterdamse speciaalbieren, het handige gebruik van segmenten aan het begin van de avond (zodat het al vroeg druk lijkt) en het uitzicht op het bruisende stadsleven door de glazen muren nog niet eens benoemd. Het menu is nog niet online te vinden (de website is nog under construction) maar het prijsniveau is prima en ook gezelschappen met eters die verschillende porties wensen kunnen hier door de bouwstenen goed terecht.

Bron: Facebook/EastwoodAms

Website: Eastwood Amsterdam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.