The Duchess

27-3-2015

Restaurant ‘The Duchess’ opent deze zomer haar deuren in de voormalige KAS Bank en het nieuwe W Amsterdam. Het is op slechts een kleine afstand van het Paleis op de Dam vandaan. Oprichter Yossi Eliyahoo van het restaurant noemt ‘The Duchess’ een luxe toevluchtsoord in het bruisende hart van Amsterdam.

De keuken

Alle smaken worden bereid in een handgemaakte Molteni keuken. Deze keuken is speciaal ontworpen voor het restaurant met moderne apparatuur. Midden in de keuken staat een exclusieve tafel, The Duchess Table. Het menu is geïnspireerd door smaken die kenmerkend zijn voor landen zoals Frankrijk en Italië. Er wordt gebruik gemaakt van producten zoals artisjok, courgette, citroenen, olijven, tomaten, truffels, een variatie van zeevruchten, vlees en verse pasta’s. Dit zijn allemaal lokale producten uit Frankrijk en Italië.

De ‘Afternoon tea’ speelt een belangrijke rol in ‘The Duchess’. Tijdens deze lichte maaltijd wordt er een variatie van niche patisserie en scones geserveerd met ‘signature’ marmelades. Daarbij wordt één van de vele theemelanges of champagne geserveerd. Aangepast naar de ‘dining experience’, bestaat de drankkaart uit verschillende dranken, cocktails en punch.

Interieur

Yossi Eliyahoo is geïnspireerd door de geschiedenis van de voormalige bank en heeft dit gecombineerd met de karakter van ‘The Duchess’. Het interieur is in balans gebracht met de sierlijkheid en verfijning van een koninklijk verleden maar met het comfort en intriges van deze tijd. De hal is versierd met een glazen plafond, omringd door marmeren details en heeft handgemaakte vloertegels

Bron: The Duchess

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.