DOT presenteert ondanks COVID-19 toch de grootste kerstbal ter wereld

16-11-2020

  • The biggest Christmas Bauble in the world by DOT credits Melvin Jonker
  • DOT Groningen - de grootste kerstbal ter wereld - credits Deon Prins

De grootste kerstbal van de wereld herrijst dit jaar toch weer in Groningen. Op zondag 6 december, aanvang 17:00 uur worden er bij DOT Groningen maar liefst 6.000 ledlampjes ontstoken. Er is wekenlang gewerkt om de lampjes en een compleet vernieuwde “kerstbalhaak” op tijd klaar te krijgen en aan de koepel te bevestigen. De koepel, met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is daarmee de grootste kerstbal ter wereld.

Behalve lekker eten en drinken is DOT een multifunctionele zaak, waarbij gastvrijheid en variatie in de programmering voor jong en oud centraal staat. En ze bedachten voor dit jaar ook een Drive-Thru experience en samen met drie andere authentieke restaurants de Kerstbalbox: Hét culinaire december cadeau voor bedrijven en voor de familie thuis.

Drive-Thru experience | pick-up point van de Kestbalbox in de grootste Kerstbal ter wereld

Nieuw dit jaar is de Drive-Thru experience. DOT bedacht samen met drie andere authentieke restaurants in Groningen de Kerstbalbox: Hét culinaire cadeau in december voor bedrijven en voor de familie thuis. Je komt aanrijden bij DOT en onder de reusachtige kerstbal zie je sfeervol verlichte kerstbomen staan. Wanneer je de ramen een stukje opendraait beginnen de kerstnummers langzaam je auto op te vullen. Je wordt enthousiast ontvangen door de kerstman en de belevenis begint … je bent aangekomen op het pick-up point van de Kerstbalbox. De box, een gezamenlijk initiatief van restaurants Paviljoen Sterrebos, Huis de Beurs, NOK en DOT bestaat uit een drie gangen menu en ook vind je allerlei leuke kleine verrassingen, zoals een kerstcadeautje en een december Spotify playlist.

Van elke verkochte Kerstbalbox doneren de restaurants €5,00 aan Stichting Quiet Community Groningen. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland.

Over DOT Groningen

Behalve lekker eten en drinken is DOT een multifunctionele zaak, waarbij gastvrijheid en variatie in de programmering voor jong en oud centraal staat. De film dome is een adembenemende film- en theaterzaal waar wekelijks films en Fulldome shows geprogrammeerd worden. In de zomermaanden verrijst grenzend aan DOT ook nog het door Lonely Planet geroemde sfeervolle stadsstrand van Groningen.

Website: DOT Groningen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.