Dorset’s culinaire foodplaza langs de snelweg

13-11-2015

  • Willem Pfeiffer | www.borneboeit.nl

Een samenwerking tussen AVIA en restaurant Dorset van Willem Dankers zorgt voor een gastronomische belevenis in hun foodplaza langs de snelweg, de A1 (lonnekermeer).

Het begrip full service tankstation krijgt een geheel nieuwe dimensie. Dankzij een unieke samenwerking tussen AVIA en restaurant Dorset in Borne wordt een bezoek aan het vernieuwde tankstation langs de A1 een gastronomische belevenis. Een huisgemaakte pasta, gestoofde kalfswangetjes of versgebakken zuurdesembrood als alternatief voor de gehaktstaaf. Gastronomie langs de snelweg!

Dorset’s culinaire foodplaza – service, gemak en kwaliteit

Het vernieuwde AVIA‐tankstation wordt eind dit jaar heropend. Willem Dankers van restaurant Dorset in Borne werd gevraagd om invulling te geven aan de food-gerelateerde activiteiten. Niek Weghorst van AVIA: “Bij een full service tankstation gaat het om service, gemak en kwaliteit. Onze klanten, hoe divers ook, moeten zich thuis voelen in het station. Even een moment van rust beleven. Daar hoort in onze visie ook lekker en gezond eten bij.”

Truckers aan de gestoofde kalfswangetjes?

Het concept, een foodplaza met ruime keuken en een counter met uiteenlopende verse producten, maaltijden, fruit, delicatessen en snoeperij. Zowel om mee te nemen als om direct van te genieten, zegt Willem Dankers: “Het concept is gebaseerd op verse gezonde producten en gerechten met veel variatie, smaak en uiteraard kwaliteit. Klanten kunnen bijvoorbeeld een vers gemaakte pasta, lasagne, hete kip, kalfswangetjes bestellen of een biologische cappuccino met warme muffins. Vers fruit en delicatessen. Kortom een compleet assortiment met veel keuze en een internationale uitstraling. Uiteraard allemaal topkwaliteit, lekker en smaakvol.”

Alle producten krijgen het kwaliteitslabel van Dorset, sinds deze maand bekroond met een Bib Gourmand, behorende tot de honderd beste restaurants van Nederland en lid van de Alliance Gastronomique.

Culinaire take-a-way of klassieke bal gehakt

Dorset’s foodplaza is niet alleen voor passanten. Naast het standaard assortiment staan er ook ‘take‐a‐way’ gerechten op de kaart. Deze kaart zal regelmatig worden aangepast. “Binnen de mogelijkheden willen we veel variatie en verrassingen bieden. In feite zoals we dat ook in ons restaurant doen”, aldus Willem Dankers.

Inspiratie

Een unieke samenwerking tussen een tankstation en een lokaal restaurant. Wij hebben in 2011 in Engeland al een samenwerking tussen supermarkten en lokale restaurants gespot. Kijk eens in je omgeving met wie jij een samenwerking kunt aangaan waarvan beide partijen beter worden!

Website: Dorset

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.