Domino’s® Pizza en Rad Power® Bikes | E-bike programma voor het bezorgen in Amerika

23-8-2019

  • Domino's Pizza delivery e-bike by Rad Power Bikes

Domino’s pizza, het grootste pizza bedrijf met verkooppunten wereldwijd, weet natuurlijk van alles over het bezorgen van hun product. Zo ook dat het vervoer van warme pizza’s per auto niet altijd de beste manier is om pizza bij hongerige klanten te krijgen. Een fiets is vaak een betere oplossing als het gaat om verkeersopstoppingen en parkeermogelijkheden. Door een samenwerking met Rad Power® Bikes – Noord-Amerika’s grootste e-bike merk aan te gaan, hebben Amerikaanse vestigingen van Domino’s Pizza de optie om op maat gemaakte e-bikes te gebruiken voor het bezorgen van pizza’s.

Ze hebben bij Domino’s Pizza al eens Robots getest voor het bezorgen maar denk jij ook niet dat e-bikes op korte termijn beter inzetbaar zijn? In Nederland zien we al een tijdje bezorgers die gebruik maken van e-bikes.

Rad Power® Bikes heeft ook een vestiging in Nederland (Utrecht), van waaruit het team werkt aan vergelijkbare samenwerkingen met Europese bedrijven. Zo worden hun fietsen bijvoorbeeld ingezet in drie Europese steden bij het ELVITEN programma dat laat zien dat elektrische voertuigen kunnen bijdragen aan de mobiliteit in een stad. Onder dit artikel vind je een video over dit project dat al is gestart in steden zoals Bari, Genua (beide in Italië) en Málaga in Spanje.

Domino’s® Pizza en Rad Power® fietsen

Tom Curtis, Domino’s pizza uitvoerend vicepresident over de samenwerking: “Eerder dit jaar testte Domino’s een aantal e-bikes in hun eigen vestigingen in Houston, Miami en New York, deze winkels zagen allemaal vooruitgang in hun bezorgservice”. Ook ervaarden ze voordelen als het gaat om arbeidskrachten omdat ze o.a. personeel konden aannemen uit een grotere poel van sollicitanten, inclusief mensen die bijvoorbeeld geen auto of rijbewijs hebben. Daarnaast ervaarden de winkels die al gebruik maakte van traditionele fietsen een verbeterde tevredenheid binnen het team”.

De e-bikes bleken tijdens de test fase zo populair te zijn dat Domino’s later dit jaar honderden e-bikes gaat plaatsen in Miami, Salt Lake City, Baltimore en Houston. De e-bikes beschikken over een geïntegreerde elektrische motor die helpt met trappen. Afhankelijk van de gebruiker kan de e-bike circa 40 tot 65 km afleggen voor hij weer opgeladen moet worden. De op maat gemaakte e-bikes van Domino’s zijn aan de voor- en achterkant voorzien van laadruimtes die gebruikt kunnen worden voor het vervoeren van Domino’s warmhoudtassen, drankjes, bijgerechten en sausbakjes. Eén e-bike kan tot 12 grote pizza’s vervoeren. De fietsen zijn aan de voor- en achterkant voorzien van licht, reflectie materiaal voor de veiligheid van de bestuurder en bereiken met behulp van de elektrische motor een topsnelheid van 32 kilometer per uur. Pizza bezorgen op de fiets, inclusief e-bikes is niet ongewoon binnen de Domino’s markt echter in Amerika wordt als in één van de weinige markten, voornamelijk met de auto bezorgd. In veel grote Amerikaanse steden waaronder New York en Seattle is het bezorgen met de fiets wel al gebruikelijk.

Greg Keller, een franchisenemer uit Seattle zegt hierover: “E-bikes maken een groot verschil in mijn vestiging. Bezorgen met traditionele fietsen nam al veel problemen weg zeker in drukke verkeerssituaties en op het gebied van parkeren maar de glooiingen in Seattle vielen zelf onze beste fietsers erg zwaar. E-bikes zijn voor ons een echte gamechanger, en wij bezorgen nu al drie jaar met deze fietsen. Het is ons gelukt om geld te besparen, betere service te leveren, meer personeel aan te nemen en een vrolijke werksfeer te behouden.”

Over Domino’s Pizza®

Domino’s Pizza, opgericht in 1960,  is binnen de detailhandel het grootste pizza bedrijf ter wereld in zowel bezorging als take-away. Het bedrijf behoort tot ’s werelds beste restaurant keten met wereldwijd 16.300 ondernemingen verspreid over 85 markten. Domino’s had in 2018 $13,5 biljoen dollar aan retail sales, waarvan bijna $6.6 biljoen afkomstig uit de U.S. en meer dan $6.9 biljoen internationaal. In het tweede kwartaal van 2019 had Domino’s $3,2 biljoen dollar aan retail sales, waarvan $1,6 biljoen afkomstig uit de U.S. en $1.6 biljoen internationaal. 98% van de vestigingen wordt sinds het tweede kwartaal gerund door onafhankelijke ondernemers. Door nadruk te leggen op technologische innovaties lukte het Domino’s om in 2018 meer dan de helft van hun wereldwijde verkopen te realiseren via digitale kanalen. Domino’s genereert in de U.S. 65% van hun verkopen via digitale kanalen en hebben diverse innovatieve bestelplatformen ontwikkeld, waaronder Google Home, Facebook Messenger, Apple Watch, Amazon Echo en Twitter, maar ook Domino’s Hotspots®, een bestel platform dat meer dan 200.000 unieke locaties voorziet van bezorging. Eind 2017 begon Domino’s met een test van bezorgen met zelfrijdende voertuigen en in juni 2019 kondigden zij een samenwerking met Nuro aan, om zelfbesturende pizzabezorging verder te onderzoeken en testen.

Over Rad Power® Bikes

Rad Power Bikes is het grootste e-bike merk in Noord-Amerika, opgericht in 2007. Dit bedrijf brengt een volledige lijn uit van betaalbare e-bikes en accessoires op de markt, die de manier waarop mensen en goederen zich bewegen veranderen. Het bedrijf ontwerpt al zijn producten op het hoofdkantoor in Seattle en exploiteert internationale vestigingen in Vancouver, Britisch Columbia en Utrecht. Het team van gepassioneerde e-bikes enthousiastelingen, productontwerpers en ondernemers creëert producten die ontworpen worden voor iedereen en bereikbaar zijn geprijsd.

De video over het ELVITEN project in Europa.

Website: Domino's® Pizza en Rad Power® Bikes

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.