Dominique Ansel Treehouse | Een nieuw all-day café in Londen

18-2-2020

 • Dominique Ansel Treehouse exterior - photo credit Ed Schofield
 • Dominique Ansel Treehouse - bakery counter - photo credit Ed Schofield
 • Dominique Ansel Treehouse interior - photo credit Ed Schofield
 • Chef Dominique Ansel in front of Dominique Ansel Treehouse - photo credit Orphée Tehranchian
 • Dominique Ansel Treehouse - Camembert Fondue, Croissant Crisps - photo credit Ed Schofield
 • Cream of Plum Tomato Soup en Croûte at Dominique Ansel Treehouse - credit Ed Schofield
 • Dominique Ansel Treehouse - Chicken Liver Mousse Millefeuille, Candied Mandarin, Brown Butter
 • Dominique Ansel Treehouse - Pillowy Gnocchi, Mimolette & Comté Cream Sauce - photo credit Ed Schofield
 • Venison Pithivier, Confit Haunch, Salt-Baked Celeriac, Cabbage, Jus
 • Dominique Ansel Treehouse bakery pastry case (on ground floor) - photo credit Ed Schofield

Chef Dominique Ansel, door de The World’s 50 Best Restaurant Awards uitgeroepen tot ’s werelds beste patissier in 2017, heeft onlangs Dominique Ansel Treehouse geopend, een nieuw all-day café in Covent Garden, Londen. Het nieuwe concept, gelegen aan de schilderachtige Floral Street, biedt een menu dat de ambachtelijke technieken waarin patissiers zijn gespecialiseerd viert, van gelaagd bladerdeeg tot handgemaakte pasta, hard gebakken bodems voor taarten en taartjes, versgebakken brood en nog veel meer.

We zijn al fan van chef Dominique Ansel vanaf het moment dat hij zijn eerste bakkerij in New York opende en beroemd werd met zijn creatie de Cronut®. Hij verkoopt in zijn zaken patisserie zoals mijn favoriet, de signature DKA (Dominique’s Kouign Amann). Je moet echter naar Dominique Ansel bakery in Londen om een Cronut® te kopen, want op het menu van zijn Treehouse staat deze specialiteit niet. Lees verder om te weten te komen wat er dan wel op het menu staat! Het klinkt allemaal heerlijk en Londen is voor ons relatief dichtbij, hoewel we nog steeds graag een vestiging van zijn bakery’s naar Amsterdam zien komen! ^Marjolein

Dominique Ansel Treehouse

Voor dit nieuwe concept en menu gebruikt de chef-kok Dominique de technieken die hij en zijn collega-patissiers al jaren hebben geperfectioneerd, en deze hebben ze vertaald in een hartig menu in een informele caféomgeving. Dominique Ansel hierover: “Soms is het beste deel van een appeltaart de korst. Toen we het concept voor Dominique Ansel Treehouse aan het bedenken waren, bedacht ik me dat in een traditionele restaurantomgeving, de patisserie meestal alle verschillende soorten deeg in het menu verwerkt, zelfs vanuit een hartig perspectief. Ik vond het gaaf om een ​​nieuw menu te maken dat deze  Franse technieken en de patisserie viert, in een informeel bistro-café setting, met eenvoudige verse ingrediënten die trouw blijven aan de klassiekers.”

Het moderne boomhutontwerp bevindt zich in een prachtige ruimte met twee verdiepingen, en is geïnspireerd op ontdekken en verbeelding. De ruimte biedt café-zitplaatsen op de begane grond en boven in de hoge ‘treehouse canopy’. Daarnaast vind je op de begane grond een takeaway bakery counter, met versgebakken broodjes en klassieke Franse viennoiserie.

Het menu bij Dominique Ansel Treehouse

Wanneer de gasten plaats hebben genomen, worden ze verwelkomd met een keuze aan zelfgemaakt brood – zoals focaccia met olijfolie en knoflook, boter brioche, Carta di Musica en zuurdesem (gemaakt met een gist die voor het eerst werd gestart 8 jaar geleden in de eerste New York Bakery, waardoor Dominique een klein stukje van thuis naar zijn nieuwe huis in Londen kon brengen). Het cafémenu biedt een selectie tapasachtige kleine schotels, die elk individuele patisserietechnieken demonstreren bij hun voorbereiding en presentatie. Denk aan: bladerdeeg voor een wilde champignon en gekonfijte kip vol-au-vent, en een millefeuille met kippenlevermousse, gekonfijte mandarijn en bruine boter; handgemaakte pasta’s zoals bonbonvormige caramelle gevuld met ricotta en cashewnoten of zachte handgemaakte gnocchi met romige Comté-saus; maar ook gebakken mosselen gegarneerd met zelfgemaakte knoflookpeterselie paneermeel.

Het dessert bestaat uit een assortiment van specialiteiten in een groter formaat die aan tafel kunnen worden gedeeld, zoals een klassieke tarte tatin, crème caramel en nog een aantal gerechten.  Een aparte selectie van tapwijnen maken de eetervaring compleet.

Op de begane grond worden de ‘on-the-go’ gasten bedient met een afhaalbakkerij gevuld met prachtige broodjes, desserts en handgemaakte Franse viennoiserie zoals croissants en Chef Dominique’s specialiteit DKA (Dominique’s Kouign Amann, vergelijkbaar met een gekarameliseerde croissant en de bestseller in al zijn winkels over de hele wereld). En natuurlijk een selectie van taarten die dagelijks vers worden gemaakt.

Het ontwerp van het all-day café

De ruimte met twee verdiepingen van Dominique Ansel Treehouse biedt gezellige zitplaatsen op zowel de begane grond als de bovenste verdieping, met het grootste deel van de zitplaatsen boven in de ‘treehouse canopy’. Gasten vinden een ‘boomstam’ in het midden van de begane grond, waar een bakker de gasten verwelkomt met gebak en desserts om af te halen, en ook om daar op te eten als ze dat willen. Het moderne ontwerp is geïnspireerd op een boomhut voor volwassenen, overal bekleed met lichtgekleurd en warm hout, gezellige zithoekjes en informele cafétafels en verzonken houten cabines in de grond, waardoor een warme en uitnodigende ruimte werd gecreëerd voor een informele maaltijd.

Over Dominique Ansel

De met een James Beard award bekroonde patissier, Dominique Ansel heeft de patisseriewereld opgeschud met innovatie en creativiteit in het hart van zijn werk. Als chef/eigenaar van gelijknamige bakkerijen in New York, Londen, Los Angeles en Hong Kong, is chef Dominique verantwoordelijk voor het maken van enkele van de meest feestelijke patisserie ter wereld, waaronder: de Cronut® (uitgeroepen tot één van de 25 beste uitvindingen door TIME magazine in 2013), The Cookie Shot, Frozen S’more, Blossoming Hot Chocolate en nog veel meer. Voor zijn productieve creativiteit werd hij in 2017 uitgeroepen tot ’s werelds beste patissier door The World’s 50 Best Restaurants awards. Food & Wine heeft hem een ​‘culinaire Van Gogh’ genoemd, terwijl de New York Post hem ‘de Willy Wonka van New York’ noemde. Hij heeft ook de prestigieuze l’Ordre du Mérite Agricole gekregen, de op één na hoogste eer van Frankrijk.

Voordat hij zijn eigen winkel opende, werkte Dominique als Executive Pastry Chef voor restaurant Daniel, ten tijden dat het team daar zijn felbegeerde derde Michelin-ster en een viersterrenrecensie van The New York Times ontving. Hij opende zijn eerste winkel in 2011 met slechts vier werknemers. Zijn nieuwste winkel, Dang Wen Li (當 ⽂ 文 歷) van Dominique Ansel, opende in januari 2020 in Hong Kong.

 

 

Website: Dominique Ansel Treehouse

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.