Dominique Ansel Bakery | ‘Zero Gravity’ cake

10-4-2017

Afgelopen week is de tweede locatie van Dominique Ansel Bakery geopend in Tokio in het Mitsukoshi warenhuis in Ginza. Om de opening te vieren hebben Dominique en zijn Japanse team een ‘zero gravity’ cake gecreëerd, een cake die drijft in een ballon.

‘Zero Gravity’ cake | Cake drijvend in een ballon

Een nieuw item op de lange lijst van beroemde creaties uit de DAB (Dominique Ansel Bakery) waarvan de foto’s op grote schaal worden verspreid via Instagram en Facebook. Denk aan de Cronut, de Milk & Cookie shots en de Waffogato? Welnu, in de tussentijd creëerde Dominique een heleboel andere soorten gebak voor de Japanse zoetekauw en fans, zoals een Good Luck Cat; een geroosterde tomaat hotdog waarvan het broodje op een puppy lijkt; en nu dus de ‘zero gravity’ cake, deze drijft in een ballon die hun klanten door moeten prikken voordat ze de cake kunnen eten. Check zijn Instagram-account voor meer foto’s of bekijk hoe Ansel een ballon doorprikt in deze video.

Dominique Ansel Bakery

Dominique Ansel wordt soms omschreven als de Willy Wonka van de gebakswereld. Onlangs won hij echter een vrij serieuze prijs in Melbourne: The World’s Best Pastry Chef. Hij kreeg deze prijs tijdens de presentatie van The World’s 50 Best Restaurants 2017. Een beloning voor het creëren van mooi gebak, ‘keeping it simple’ en het inspelen op de emoties met zijn creaties. Op dit moment heeft hij bakkerijen in de Verenigde Staten, Tokyo en in Londen. Een vestiging in Los Angeles is de volgende op zijn lijst.

Website: Dominique Ansel Bakery 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.