Dineren in de ruimte |Met de Michelin-sterren bekroonde chef Rasmus Munk

22-3-2024

  • Space Perspective is the company behind the Spaceship NeptuneSpace Perspective is the company behind the Spaceship Neptune
  • Spaceship Neptune - lifted gently by a SpaceBalloon™Spaceship Neptune - lifted gently by a SpaceBalloon™
  • Memories of Sakura - dish by Rasmus MunkMemories of Sakura - dish by Rasmus Munk
  • Rasmus Munk - credits Jonathan HedrickRasmus Munk - credits Jonathan Hedrick
  • Rasmus Munk - credits Jonathan HedrickRasmus Munk - credits Jonathan Hedrick

SpaceVIP, gespecialiseerd in buitengewone luxe ruimtereiservaringen, kondigde recent een bijzondere ervaring aan: dineren in de ruimte. Zij organiseren dit in samenwerking met Space Perspective en met de met Michelin-sterren bekroonde chef Rasmus Munk van restaurant Alchemist (2 rode sterren en een groene ster) uit Kopenhagen.

Leestijd: 3 minuten

Dineren in de ruimte aan boord van ruimteschip Neptunus

De expeditie vindt plaats aan boord van Space Perspective’s Ruimteschip Neptunus, ’s werelds eerste koolstofneutrale ruimteschip, waar zes deelnemers geschiedenis zullen schrijven door te genieten van de maaltijd van hun leven boven 99% van de atmosfeer van de aarde. Elke deelnemer zal worden gekleed door het Franse modehuis Ogier, dat op maat gemaakte outfits zal ontwerpen met behulp van geavanceerde stoftechnologie die speciaal voor deze missie is ontwikkeld. De zes uur durende reis gaat in 2025 van start vanaf de Space Coast in Florida en kost $495.000 per ticket. Alle opbrengsten van deze expeditie gaan naar de Space Prize Foundation, dat zich inzet voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen in wetenschap en technologie.

Space Perspective is het bedrijf achter ruimteschip Neptunus

Space Perspective biedt de veiligste en meest toegankelijke manier om naar de ruimte te reizen met hun ruimteschip Neptune, dat een volledig nieuwe ruimtevluchtervaring biedt zonder training of speciale uitrusting. Het ruimteschip bestaat uit een capsule met drukcabine die zachtjes wordt opgetild door een SpaceBalloon™ – geen raket – en brengt de deelnemers naar een hoogte van ruim 30 kilometer boven zeeniveau, hier kunnen ze dineren in de ruimte terwijl ze de zon zien opkomen boven de kromming van de aarde. De deelnemers zullen ook Wi-Fi aan boord hebben en zijn welkom om hun ervaring te livestreamen en tijdens hun vlucht contact te houden met geliefden op aarde. De fantasierijke creaties van chef-kok Rasmus zullen elke stap van de ervaring verrijken, waaronder gerechten geïnspireerd op de rol van ruimteverkenning in de afgelopen 60 jaar van de menselijke geschiedenis. En zeker ook over de impact dat dit heeft gehad op onze samenleving – zowel wetenschappelijk als filosofisch. Chef Rasmus vertelt tijdens de reis een bewust verhaal door middel van de taal van de Holistische Keuken. Dit verhaal zal de deelnemers inspireren tot nadenken en discussie over de rol van de mensheid in het beschermen van onze planeet. Daarnaast daagt het diner uit om onze relatie met de aarde en degenen die haar bewonen, opnieuw te onderzoeken.

“De koepelvormige eetzaal van Alchemist is geïnspireerd op het ontzag dat ik als kind voelde toen ik de aarde voor het eerst vanuit de ruimte zag in het Planetarium van Kopenhagen”, aldus chef Rasmus Munk van restaurant Alchemist. “Onderdompeling staat centraal in de Holistic Cuisine en het is mijn ambitie om gastronomie te combineren met kunst en wetenschap om bewustzijn te creëren over sociale en milieukwesties. In deze ervaring wil ik voedsel benadrukken als een rode draad in ons menselijk bestaan, en het zal echt bijzonder en zinvol zijn om het te serveren terwijl je naar de kromming van de aarde staart. Ik ben vereerd om deel uit te maken van wat volgens mij een transformerende once-in-a-lifetime ervaring zal zijn – zowel voor de gasten als voor mijzelf. Daarnaast kijk ik er erg naar uit om de Space Prize Foundation te steunen als begunstigde van deze expeditie en om onze samenwerking met zowel vooraanstaande wetenschappelijke instellingen als ontwerpers van dit project te verdiepen.”

SpaceVIP

“Deze ongekende culinaire odyssee naar de kosmos markeert een cruciaal moment in de geschiedenis van de mensheid”, aldus Roman Chiporukha, oprichter van SpaceVIP. “Door de visionaire samenwerking met chef Rasmus Munk en de vindingrijkheid van Ogier’s benadering van functionele luxe, is deze missie klaar om niet alleen een nieuwe definitie te geven aan private ruimteverkenning, maar ook aan de essentie van lekker eten. Deze eerste reis is slechts het eerste hoofdstuk van SpaceVIP’s missie om de transformerende kracht van ruimtereizen in te zetten om het menselijk bewustzijn te verhogen en de koers van onze collectieve evolutie te bepalen.”

SpaceVIP is een op missies gebaseerd expeditiebedrijf voor ruimte- en ruimtegerelateerde ervaringen dat de volgende generatie privé-astronauten wil inspireren en de eenheid van de mensheid in ruimteverkenning wil bevorderen. Daarmee willen ze nieuwe doorbraken ontsluiten om de meest uitdagende problemen van de samenleving aan te pakken. Met meer dan twintig jaar uitgebreide expertise in luxereizen is hun team behulpzaam geweest bij het ontwikkelen en uitvoeren van de meest unieke avonturen op aarde. Daarnaast kunnen hun klanten tijdens deze ruimtereis in contact komen met diegenen die vandaag de dag de ruimtevaart beïnvloeden.

Website: SpaceVIP, Alchemist

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.