Dim Sum Now

11-11-2015

4 november opende Dim Sum Now, een eetwinkel in de Pijp voor eat-in en take-out. Dim Sum is internationaal bezig met een revival, wordt dim sum ook in Nederland weer veel populairder?

Gezond en lekker

Nadat de verkoop van dumplings en gyoza op diverse festivals op rolletjes liep, vonden de eigenaren van Dim Sum Now dat het tijd werd om een stap verder te gaan. Deze ondernemers, Guido van der Meijen en Yiu Ting Cheung hebben een natuurlijke smaakversterking gevonden wat zij gebruiken in hun gerechten. Doordat het eten wordt gestoomd, blijft deze smaak en de voedingsstoffen optimaal bewaard. Het is gezond en lekker en om die reden wordt dim sum steeds populairder. De oprichters Guido en Yiu Tin zien de eetwinkel als kans om dim sum voor iedereen toegankelijk te maken. Dim Sum Now is dim sum van nu – it’s all in the name.

Dim Sum Now

De counter is gevuld met dampende stoommanden vol dumplings en gyoza, in ieder vijf verschillende varianten met varken- kip-, eend-, vis- en vegetarische vullingen. Daarnaast zijn er specials zoals de BBQ Bun, de Lotus Leaf Wrap en sides als edamame en zeewiersalade. Zoals al op de gevel wordt aangegeven in mintgroene neonletters verkopen ze in de Ferdinand Bolstraat 36 in Amsterdam nu ‘baskets of steamy goodness’. Daarnaast is ook mogelijk om de dim sum af te halen of thuis te laten bezorgen.

Inspiratie

Dim Sum is momenteel razend populair in steden als Londen en New York. Ook bij top chefs die geïnspireerd zijn door de Aziatische keuken gebruiken de kleine gestoomde Chinese hapjes regelmatig. Zo heb ik recent bij Tim Raue (**) in Berlijn nog zalige dim sum ‘Peking Duck’ gegeten. En aangezien je bijna onbeperkt kunt variëren met ingrediënten en in smaak verwachten wij dat Dim Sum ook in Nederland weer veel populairder gaat worden. ^Marjolein

Website: Dim Sum Now

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.