Deze griezelige taarten wil je niet eten!

6-5-2016

Op zoek naar de een originele taart voor je verjaardag? Katherine Dey kan je daarbij helpen. Deze verpleegkundige uit New York heeft namelijk een bijzondere hobby. Ze maakt griezelige taarten, gebaseerd op haar ervaringen op het werk als verpleegkundige.

Griezelige taarten

Op verjaardagen zal er waarschijnlijk veel taart overblijven in huize Katherine Dey. De taarten die zij maakt zien er niet alleen eng uit, ze lijken ook nog akelig echt. Zo vind je op haar Facebook de meest bizarre taarten voorbijkomen waaronder een ‘hersencake’ die nog verbonden is met de hersenstam en een bloederig hart waarbij zojuist het mes is ingezet.

De inspiratie voor deze taarten komt allereerst vanuit haar werk als verpleegkundige. De kennis over de verschillende lichaamsdelen en organen zit wel goed. Daarnaast vertelt Katherine tegen Buzzfeed dat haar inspiratie van heel veel plekken komt: “Ik raak geïnspireerd door veel dingen en hou van dat gekke gevoel dat je krijgt wanneer iets echt ‘echt’ lijkt maar het uiteindelijk niet zo is. Of een taart die er niet heel lekker uitziet maar dan verrassend goed smaakt. Ik wil tegenstrijdige gevoelens bij mensen opwekken.”

Portret taarten

Niet alleen maakt Katherine taarten van onderdelen van het menselijk lichaam, ze maakt ook taarten van personen zelf. Omdat de taarten zo echt lijken, kan dit nog weleens wat gemengde reacties opleveren bij mensen: “De reacties zijn normaal gesproken erg uitgesproken. Of mensen zijn heel erg enthousiast over de taarten, of ze walgen ervan.” Zelf zegt Katherine dat de taarten uiteindelijk allemaal wel opgegeten worden: “Ik moet zeggen, hoe walgelijk mensen de taarten er ook uit vinden zien, er is nog niemand geweest die ook daadwerkelijk de taart weiger te eten.”

Katherine Dey

Voor personen met een zwakke maag of personen die liever een vrolijkere taart hebben, heeft Katherine voldoende mogelijkheden. Op haar Facebook voldoende foto’s en inspiratiemateriaal van leukere taarten zoals een ninja turtles taart of fruitmand taart. Allemaal net echt. Jammer genoeg woont en werkt ze in New York en bezorgt ze niet in Nederland.

Website: Katherine Dey Art

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.