De Waag in Leiden geopend

29-7-2015

  • De Waag Leiden
  • De Waag Leiden
  • De Waag Leiden
  • De Waag Leiden
  • De Waag Leiden
  • De Waag Leiden
  • De Waag Leiden

Deze maand opende de Waag in Leiden. De Waag was ooit het bruisende middelpunt van Leiden maar werd eigenlijk nog amper gebruikt. Deze zomer is dit monument als vanouds het levendige hart van de stad.

De Waag als centraal punt in Leiden

Je kunt bij de Waag ontbijten, lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de nieuwe glazen aanbouw. De Waag blijft het decor van de uitreiking van Haring en Wittebrood op 3 oktober en eind november wordt de Waag omgedoopt tot het Huis van Sinterklaas.

Inrichting

Grote Perzische tapijten en een bijzonder lichtplan toveren het statige monument de Waag om in een plek waar het prettig vertoeven is. Een wand vol oude weegschalen verwijst naar het verleden, toen de Waag het handelscentrum van de stad was en handelaren er hun spullen lieten wegen.

Glazen aanbouw

Om de monumentale Waag en Boterhal te ontlasten, werd achter de hoge, gewelfde zaal van de Boterhal een extra glazen constructie aangelegd. Hier is een grote open keuken gevestigd met een eigen ingang aan de Mandemakerssteeg.

Kip in de hoofdrol

Vers gegrilde kip speelt een grote rol in de Waag. Op een Josper houtskooloven worden kippetjes vers gegrild in Franse of Portugese stijl. Daarnaast staan er salades, pasta’s en culinaire klassiekers als een entrecote, gamba’s, saté en een hamburger op de kaart.

Terras in 2016

Het monumentale Waaghoofd wordt in het voorjaar van 2016 het terras van de Waag, waar ruimte is voor 150 gasten. Om dit te realiseren wordt de Waaghoofdbrug in het najaar van 2015 verplaatst naar de Catharinasteeg.

Over Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling

De Waag is onderdeel van Debuut BV, dat verantwoordelijk is voor verschillende succesvolle horecaconcepten als Mad Mick’s Breakaway Café in Rotterdam, STAN & CO, Belgian Beer Café Olivier in Utrecht en Leiden, de Mexicaanse restaurants van Popocatepetl, Hometown Coffee & More in Den Haag en Stadscafé De Vooruitgang in Eindhoven.

Bron: www.facebook.com/waagleiden

Website: www.waagleiden.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.